Lakossági fórum

2023.11.24. 07:00

Rezsicsökkentés, kamatstop, migráció – lakossági fórumot tartottak Berettyóújfaluban

Az újfalui Nadányi Zoltán Művelődési Ház csordultig megtelt érdeklődőkkel.

Panyiczki-Berényi Viktória

Nagy János, Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár, Muraközi István Berettyóújfalu polgármestere, Vitányi István, a térség országgyűlési képviselője

Forrás: Czinege Melinda

A rendezvényen Muraközi István, a település polgármestere köszöntötte a vendégeket. Nagy János Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár a Haon kérdésére elmondta, a Nemzeti Konzultáció egy kiváló eszköz arra, hogy az emberek ki tudják fejezni a véleményüket. Hozzátette, a kérdőív tizenegy kérdést tartalmaz, amelyek jelenleg napirenden vannak Brüsszelben. 

Ilyen például Brüsszel azon törekvése, hogy a rezsicsökkentést, a kamatstopot és az extraprofitadót megszüntesse, de közte van a migrációs kérdéskör, vagy az Ukrajnával és az ott dúló háborúval kapcsolatos kérdések is. 

– A legújabb fejlemény, hogy Kocsis Máté frakcióvezető kezdeményezésére egy szuverenitásvédelmi csomagot terjesszünk elő. Az a véleményünk, hogy Magyarország szuverenitását meg kell védeni, és ha mi ezt nem tesszük meg, akkor senki mástól nem várhatjuk el. Ahhoz, hogy a magyar kormány a nemzetközi fórumokon el tudja végezni ezt a feladatát, támogatásra van szükség. A magyar emberek úgy tudják leginkább támogatni a kormányt ebben, hogy a kérdőívet visszaküldik nekünk – hangsúlyozta. 

Fontosnak tartják a fórumot

Elmondta továbbá, hogy a lakossági fórumokat, a személyes találkozásokat azért tartják fontosnak, mert ezen alkalmakkor lehetőség van a mélyebb beszélgetésekre is. – Így tudjuk biztatni és bátorítani az embereket, hogy minél többen töltsék ki a kérdőívet, és győzzék meg az ismerőseiket is erről – tette hozzá. Az államtitkár úgy fogalmazott: Brüsszelnek azt üzenjük, hogy Magyarország nem hagyja magát, és meg fogja védeni szuverenitását! Erre a legerősebb demokratikusabb érvünk az kétharmados választási győzelem, amelyet 2022-ben arattunk.

Nagy János a fórumon arra kérte a jelenlévőket, hogy a konzultációs kérdőív kitöltésével és visszaküldésével segítsék a Nemzeti Konzultációt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában