Fejlesztés

2023.12.08. 12:12

Végéhez közeledik a kerékpárút fejlesztése Mikepércsen

Ütemterv szerint halad a beruházás.

Haon.hu

A projektnek köszönhetően egy mindösszesen csaknem 4,1 km hosszú, 7-8 cm-es vastagságú aszfaltozott kerékpárút készül Mikepércs bel- és külterületén

Forrás: Illusztráció / Napló-archív

Mikepércs Község Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a „Fenntartható települési közlekedésfejlesztés” tárgyú pályázati konstrukció keretében benyújtott „Kerékpárút fejlesztése Mikepércsen” elnevezésű pályázat keretében bruttó 540 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült 2017-ben. A projekt megvalósításának helye Mikepércs bel- és külterülete – olvasható az önkormányzat közlésében.

A megvalósuló beruházás célja, hogy Mikepércs és Sáránd település közigazgatási határa között összefüggő kerékpárút jöjjön létre, mely szakasz része a Debrecent Nagyváraddal összekötő kerékpárút-hálózatnak. 

A projekt fő célja, hogy a Mikepércsen élők közlekedési szokásai, a település közlekedési rendszere átalakuljon, biztonságosabbá, nyugodtabbá váljon. A kerékpáros közlekedés erősödésével Mikepércs élhetőbbé válik, az emberi kapcsolatok kiteljesednek, a közösségek megerősödnek. A fejlesztés következtében a település tisztább, egészségesebb lehet.

A kivitelezés ütemterv szerit halad, a kerékpárút nyomvonala érinti a Rózsás utcát, Mester utcát, Varjas utcát, Várkonyi Anikó utcát, a Főtéren át a Damjanich utcát, Hunyadi utcát, Arany János utcát, ami teljes hosszában új építésű külterületi szakasszal kapcsolódik a sárándi kerékpárúthoz. 

A külterületi szakaszon kialakítanak egy önálló kerékpáros vasúti átkelőhely, amely fény- illetve félsorompóval garantálja a biztonságos kerékpáros átkelést a vasúti kereszteződésben. A projektnek köszönhetően egy mindösszesen csaknem 4,1 km hosszú, 7-8 cm-es vastagságú aszfaltozott kerékpárút készül Mikepércs bel- és külterületén.

A projektről bővebb információt a www.mikepercs.hu oldalon olvashatnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában