Közlekedés

2023.09.11. 11:49

Még idén elkezdődhet a kerékpárutak kialakítása Mikepércs bel- és külterületén

Eredményesen zárult a közbeszerzés, a napokban aláírhatják a kivitelezésre vonatkozó szerződést a felek.

Bekecs Sándor

Végre elkészülhet a hiányzó szakasz

Várhatóan idén, de legkésőbb 2024 januárjában elkészülhet a Debrecen és Nagyvárad közötti kerékpárút hiányzó, mintegy 4 kilométernyi részének, a mikepércsi bel- és külterületi szakaszoknak a kivitelezése. Az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben (EKR) megjelentek szerint négy ajánlat érkezett a munkálatok elvégzésére, a befutó pedig egy budapesti székhelyű cég lett a nettó 364,9 millió forintos ajánlatával.    

Az eredeti felhívás szerint összesen 1894 méter kerékpárutat, 200 méter elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárutat, valamint 1872 méternyi kerékpársávot, kerékpáros nyomvonalat alakítanak ki a beruházás eredményeként Mikepércs bel- és külterületén.

A fejlesztés érinti a Rózsás utca Debreceni út és Hold utca közötti, a Mester utca Rózsás utca és Varjas utca közötti, a Varjas utca Mester utca és Várkonyi Anikó utca közötti szakaszát; továbbá a Várkonyi Anikó utca Varjas utca és Szabadság utca közötti, a Szabadság utca Várkonyi Anikó utca és Szabadság tér közötti szakaszait, a Szabadság teret; valamint a Damjanich utca Szabadság tér és Hunyadi utca közötti, a Hunyadi utca Damjanich utca és Arany János utca közötti és az Arany János utca Hunyadi utca és Petőfi Sándor utca közötti szakaszát. Végül az Arany János utcától Sáránd közigazgatási határáig (a vasútállomásig) épül majd kerékpárút.  

A szerződéskötési moratórium szeptember 1. és 11. között tartott, ezután kerülhet sor a felek közötti megállapodás aláírására és a munkálatok megkezdésére. 

A munkálatokra négy hónap áll majd a kivitelező rendelkezésére, melynek befejeztével teljes lesz a Debrecen és Nagyvárad közötti, Mikepércset, Sárándot, Derecskét, Berettyóújfalut és Tépét érintő kerékpárút.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában