Jótékonykodás

2023.12.06. 16:13

Egymillió forintos eszközzel segíti a beteg debreceni gyerekek gyógyulását Csányi Sándor és Tenki Réka

A művész házaspár, Csányi Sándor és Tenki Réka egymillió forint értékű infúziós pumpát vásárolt a Gyermekgyógyászati Klinikának.

Gubányi Patrik

Az infúziós pumpát szerdán adták át

Forrás: Czinege Melinda

Tenki Réka és Csányi Sándor színész házaspár idén harmadik alkalommal támogatta a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika Gyermekhematológiai-onkológiai Osztályát a Leukémiás Gyermekekért Alapítványon keresztül. 

Korábban egy betegőrzős monitort és Xbox-játékot, most pedig egy egymillió forint értékű infúziós pumpát vásároltak, melyet Csányi Sándor adott át Kiss Csongor professzornak, a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi elnökének szerdán, a DE KK Belgyógyászati Klinikáján.

– Mindenki tudja azt, hogy a világon a lurkók a legfontosabbak, valamint az ő egészségük. Három gyermekem van, ebből kettő közös Rékával, így nekünk egyértelmű volt, hogy a legkisebbeket támogatjuk, méghozzá azokat, akik betegséggel küzdenek. Igaz, hogy nehéz igazságot tenni az adományozás terén, hisz annyi helyre kellene a pénz, viszont Réka debreceni, ezért döntöttünk a helyi intézmény támogatása mellett – mondta el portálunknak Csányi Sándor.

CM20231206_Adomány_Infúziós pumpa_Csányi Sándor_HAON (3)
Forrás: Czinege Melinda

Hatékony segítség

A színész hozzátette, hogy akinek pár tízezer forint elkerülése nem okoz fennakadást az életében, annak érdemes olyan ügyek mellé állni, ami neki is, valamint a támogatott feleknek is sokat jelent.

– Napjaink orvoslásának egyik kulcsszava a precíziós ( nagy pontosságú) orvostudomány, mely több tényezőből áll össze. Az egyik, hogy megkeressük azt a kóros elváltozást molekuláris szinten is, amely megváltoztatja egy adott sejtrendszer szövetcsoportjának működését, és például daganatos vagy leukémiás elfajulást idéz elő. 

Ezeket igyekszünk megtámadni nagy hatékonyságú gyógyszerekkel, adagolásukat azonban nagyon precízen kell megtenni. A művész házaspár által felajánlott eszköz, az infúziós pumpa épp ebben segít

 – ismertette Kiss Csongor professzor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában