Mikulás

2023.12.02. 18:36

Hó esett a debreceni Csapókertben – fotókkal, videóval

Mikulás-váró bulit csaptak a Demki Csapókerti Közösségi Házban szombaton délután.

Nagy Emese

A gyerekek lelkesen fogadták a Mikulást

Forrás: Kiss Annamarie

Teljesen megtelt gyerekekkel, szülőkkel és nagyszülőkkel szombaton délután a Demki Csapókerti Közösségi Ház. Eljött az ideje, hogy a legkisebbek is bulizzanak egy nagyot. Sokan karácsonyi ronda pulcsiban érkeztek a Mikulás-váró buliba. A Nagyszakállút nagyon izgatottan várták a gyerekek, azonban előtte volt szerencséjük az Aqua Manó Party előadásában megtekinteni a Mikulás a Pöttöm városban című zenés, interaktív gyerekműsort. Majd a meseelőadás után „csokis süti” illatú füstfelhőben érkezett a Mikulás, akivel közös fotót is készíthettek a kicsik.

Nagyon szeretjük a hasonló programokat, és már nem mi tartjuk észben a közelgő eseményeket, hanem a fiaink. Az óvodában megbeszélik egymással a gyerekek, hol fognak hétvégén találkozni, mi pedig elkísérjük őket

 – fogalmazott mosollyal az arcán egy kétszeres édesanya.

– Nem a kedvenc évszakunk a tél, de próbáljuk kihozni belőle a maximumot. Nyáron sokat vagyunk a Liget téren, az egész család imádja, főleg a kislányom, Luca. Igazán példaértékű, amit a civil egyesületek, a városvezetés tesz a Csapókertért, eddig is szerettünk itt élni, de most kifejezetten jól érezzük magunkat az utóbbi időben – mondta Varga Áron, aki a kislányával érkezett az eseményre.

Összetartó közösség

Szilágyi Edina önkormányzati képviselő a Haon érdeklődésére elmondta, nagyon örül annak, hogy közel 250-en ellátogattak a Mikulás-váró bulira. Elárulta, gondolta, hogy sokan lesznek kíváncsiak a Mikulásra, de a nagy létszám még őt is meglepte. 

Nagyon jó érzés megtapasztalni, hogy a környéken élők mennyire összetartóak. Ez eddig is jellemző volt az itteniekre, de talán az elmúlt időszakban még inkább erősödött 

– hangsúlyozta Szilágyi Edina, aki úgy véli, az ok többek közt az, hogy rendszeresen szerveznek különböző eseményeket.

– Nyugodtan kijelenthetem, hogy a munkánk beérett. Néhány évvel ezelőtt nem voltak még ilyen feltételek, a ház se volt ennyire modern, és a Liget lakópark sem azt adta az itt élőknek, amit most. Talán a minőségi változás az, ami még hozzáadott ehhez a közösséghez. A színvonalas rendezvényekre igény van, igaz, sok munka van benne, de megéri. 

Nagyon aktívak a civil egyesületek, de lehet látni, már nemcsak ők, hanem a családok is besegítenek a szervezésbe. Arra ösztönözzük az embereket, kezdjenek el közösségi életet élni; sajnos nem túlzás, ha azt mondjuk, a koronavírus-járvány mondhatni megmérgezte az emberi kapcsolatokat

 – vélekedett a képviselő. Majd megosztotta, december 15-én, pénteken gyertyagyújtást szerveznek a közösségi házban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában