Segítség

2023.12.09. 09:24

Ajándékcsomagokkal segíti a mikepércsi szervezet a helyi rászorulókat

Immár huszonhárom éve teszi szebbé, jobbá a nélkülözők mindennapjait az Ifjúságunkért Közhasznú Egyesület.

Bekecs Sándor

December 8-án kaláccsal, kakaóval, naranccsal, szaloncukorral és egy kis ünnepi műsorral várták a családokat az Óvoda utcai étkezőkonyhában

Forrás: Molnár Péter

Idén is karácsonyi csomaggal, élelmiszerekkel, édességekkel támogatja a mikepércsi rászorulókat az Ifjúságunkért Közhasznú Egyesület. December 8-án kaláccsal, kakaóval, naranccsal, szaloncukorral és egy kis ünnepi műsorral várták a családokat az Óvoda utcai étkezőkonyhában.  

Veszelovszkiné Albert Erzsébet, az egyesület elnöke a Hajdú Online-nak elmondta, megalakulásuk óta, immár 23 éve igyekeznek nagy figyelmet fordítani a nélkülöző családokra, egyedül élő idősekre. – Az év folyamán különböző programokat, kirándulásokat szervezünk számukra, illetve év végén tartunk ingyenes ruhabörzét is, azokból a darabokból, amelyeket év közben gyűjtünk össze – sorolta.

Szeretünk adni, szeretünk segíteni

– Minden évben ezen a jótékonysági esten találkozunk azokkal a családokkal, illetve egyedül élő idősekkel, akik valóban nehéz körülmények között élnek. Vendégül látjuk őket, illetve egy kis műsorral is kedveskedünk. Ez alkalommal Debrecenből érkeztek mazsorettesek és néptáncosok – ismertette Veszelovszkiné Albert Erzsébet.  

Az egyesület elnöke kiemelte, rengeteg támogatást kapnak a helyi vállalkozóktól, magánszemélyektől, így az idei évben kicsit többet is tudnak adni az előzőekhez képest. Az egyik zöldségesbolt tulajdonosa családonként 5-5 kilogramm burgonyát és vöröshagymát ajánlott fel, de kaptak felajánlást áruházlánctól, húsbolttól is. Huszonöt családot ajándékoztak ma meg karácsonyi csomaggal, zöldségekkel és húscsomaggal.  

Az Ifjúságunkért Közhasznú Egyesület tevékenységét jelenleg húsz tag – köztük tanárok, nyugdíjasok, vállalkozók, nyugdíjasok – segíti. – Különböző területekről, korosztályból érkeztünk, de közös bennünk, hogy szeretünk adni, szeretünk segíteni. Minket ez tesz boldoggá, az a fizetségünk, hogy segíthetünk – hangsúlyozta az egyesületi elnök.  

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában