Szigorú szabályok

2023.11.16. 14:50

Papp László: Fontos döntés van előkészületben!

Szigorítás jöhet az ipari létesítmények működésében.

Haon.hu

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Papp László, Debrecen polgármestere egy videóban tette egyértelművé, hogy az akkumulátor-szektorhoz tartozó cégeknek maximálisan eleget kell tenniük a környezetvédelmi szabályoknak.

A napokban Papp László Facebook-oldalán tudatta, fontos döntés van előkészületben. Mint írta, a kormány szigorítja a gyárakat érintő környezetvédelmi előírásokat, továbbá idén is felülvizsgálta az Energiaügyi Minisztérium az ipari létesítmények kibocsátási határértékeit. Az észrevételek, valamint a hatósági tapasztalatok alapján a tárca ezek szigorítását javasolja.

A polgármester hozzátette, a németországit alapul vevő minisztériumi szabályozási javaslat a legszigorúbb határértékeket állapítja meg az Európai Unióban.

– Helyesnek tartom a javaslatot, mert a gazdaság fejlesztése akkor fenntartható és eredményes, ha a környezetvédelmi előírások szigorúak és be vannak tartva, illetve be vannak tartatva. Ebből eddig sem és a jövőben sem fogunk engedni. Nekünk Debrecen az első – írta a város vezetője.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában