Konferencia

2023.11.28. 13:21

A diákmunka és a crypto rejtélyei is előtérbe kerültek a konferencián

A mesterséges intelligencia hatásaira is keresték a válaszokat kedden a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karán rendezett szakmai fórumon.

Nagy Emese

A szakmai előadásokon és kerekasztal-beszélgetéseken túl átadták a Bittner Péter Díjat, valamint a HR Mester Nívó Díjat is

Forrás: Derencsényi István

A mesterséges intelligenciáról, a diákmunkáról és crypto rejtélyről is szó esett az Innovatív HR – Kihívások a XXI. században című tanácskozáson, melyet kedden a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara és a Humán Szakemberek Országos Szövetsége közösen rendezett meg a Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusán. A szakmai előadásokon és kerekasztal-beszélgetéseken túl átadták a Bittner Péter Díjat, valamint a HR Mester Nívó Díjat is.

Diákmunka, foglalkoztatás

– A mai konferencia egy olyan szakmai fórumként is felfogható, ami közel hozza egymáshoz a munkaerőpiaci szereplőket, a munkáltatókat, az egyetemi hallgatókat és az akadémiai szférát – jegyezte meg Dajnoki Krisztina, a Humán Szakemberek Országos Szövetségének tagja, a Debreceni HR Klub elnöke. Kihangsúlyozta, az idei konferencia fókuszában elsősorban azok a kihívások, HR-es dilemmák lesznek, amik most foglalkoztatják a vezetőket.

Továbbá, ha már az egyetem szervezi, akkor nem mehetünk el a diákmunkának, a foglalkoztatásnak a jelentősége mellett, illetve tanácskozunk arról is, ami napjainkban nagyon trendi téma: a mesterséges intelligencia és annak hatása a humánerőforrás-gazdálkodásra 

– tette hozzá.

Dajnoki Krisztina, a Humán Szakemberek Országos Szövetsége Debreceni HR Klub elnöke
Dajnoki Krisztina, a Humán Szakemberek Országos Szövetsége Debreceni HR Klub elnöke
Forrás:  Derencsényi István

Dajnoki Krisztina arra a kérdésünkre, hogy a mesterséges intelligencia milyen hatással lehet a jövőre a HR-szektort érintve, így fogalmazott: Erre vonatkozóan vannak találgatások, előrejelzések. Jelen pillanatban a statisztikák azt mutatják, hogy minden tizedik vállalat az, ami használja a mesterséges intelligenciát. Nagyon sokan tartanak attól, hogy el fogja venni a munkát az emberektől, viszont most az erőjelezések azt mutatják, inkább egy támogató, segítő funkció lesz.

A munkaerőpiac jelentősen változott

A munkaerőpiac az elmúlt években jelentősen változott, ebben a változó világban a felsőoktatási intézmények felelőssége is, hogy olyan munkaerőpiac elvárásainak is megfelelő, ugyanakkor erős intellektussal és alkalmazkodási képességekkel rendelkező, új tudásra nyitott diplomásokat képezzünk

– hangsúlyozta beszédében Fenyves Veronika, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar dékánja.

Fenyves Veronika, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar dékánja
Fenyves Veronika, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar dékánja
Forrás:  Derencsényi István

Poór József, a Humán Szakemberek Országos szövetsége elnöke megjegyezte, a magyar humánmenedzsment nagyot változott az elmúlt időszakban. – A Debreceni Egyetem egy olyan felsőoktatási intézmény, ahol a humánerőforrás nagyon rég otthonra talált – fogalmazott.

Poór József, a Humán Szakemberek Országos szövetsége elnöke
Poór József, a Humán Szakemberek Országos szövetsége elnöke
Forrás:  Derencsényi István

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában