Tél

2023.11.26. 14:30

Megérkezett az első hó Hajdúböszörménybe - videóval

Haon.hu

Forrás: Illusztráció / MW-archív

Idén viszonylag hamar beköszöntött a hideg idő hazánkba is, a hétvégére pedig már az első havat is megjósolták a meteorológusok. Ennek megfelelően, ha nem is országosan, de elszórtan tényleg megjelentek az első hópelyhek. Így történt ez Hajdúböszörményben is, ahol vasárnap délután a napsütés közepette hózápor lepte meg a közlekedőket is. A havazásról egy rövid videót is készült.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a délután folyamán felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Helyenként előfordul hózápor, egy-egy havas eső zápor, délutántól főleg a Dunától keletre egy összeáramlási zóna mentén. Az északnyugati szél nagy területen lesz erős, helyenként viharos lökések is várhatók, amelyek a havas dunántúli hegyekben hordhatják a havat. 

Estétől csaknem mindenütt csökken a felhőzet, majd az éjszaka második felétől nyugat felől nagyobb felhőtömbök érkezhetnek a Dunántúl fölé. Ott helyenként előfordulhat hószállingózás, havazás, néhol havas eső, ónos eső. A légmozgás mérséklődik, csak időnként élénkül meg az északnyugati, majd a délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -8 és 0 fok között alakul, de a szélvédett fagyzugokban hidegebb is lehet.

Forrás: met.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában