Közös takarítás

2023.11.01. 12:44

Mindenszentekre rendbe tették a hívek Körösszegapáti temetőjét

Nemes ügy érdekében fogott össze a helyi református és ortodox egyház.

Vmirjáncki József

Nagy Viktor, Pintye Sándor, Szűcs Imréné és Kakócz István a körösszegapáti temetőben

Forrás: Vmirjáncki József

Az ősszel már látszik, hogy a természet milyen változásokon ment keresztül a kellemes meleg, sok napfény és a megfelelő csapadék hatására. Növekedett, fejlődött a növényzet még ott is, ahol nem feltétlen lett volna erre szükség, mint például Körösszegapáti temetőjében.  

Közösségi temetőtakarításra hívta híveit mindenszentek előtt a helyi református, valamint ortodox gyülekezet. Szabóné Kurucz Tímea református lelkész, valamint Szakadáti Tibor presbiter vezetésével az önkéntesek vágták a gyorsan nővő ecetfa- és akácjövések megvastagodott ágait, a kökény és a csipkebogyó egyre sűrűsödő hajtásait. Szorgalmasan dolgoztak az ágvágók, a fűrészek, a metszőollók, gereblyék a férfiak kezében. A nők pedig a levágott részeket húzták el a sírok közül, mellől a gyűjtőhelyre. A helyi polgármester pedig gondoskodott a temető szélén magasodó kivágott ág- és szemétrakások elszállíttatásától. 

Temető körösszegapáti
A munka után
Forrás: Vmirjáncki József

Nem volt könnyű munka, de a hívek tudták, hogy közeledik a mindenszentek és a halottak napja, ilyenkor pedig nagyon sokan látogatják a temetőt. Nemcsak a helybeli lakosok, hanem a már elköltőzöttek is felkeresik szeretteik sírják.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában