Közlekedésfejlesztés

2023.11.23. 16:02

Kismacson nem tudják abbahagyni az útépítést! – fotókkal

Folyamatosan zajlanak a munkálatok Kismacson, a részletekről november 23-án, csütörtökön számoltak be.

Kosztin Éva

Már zajlik az útépítés

Forrás: Czinege Melinda

Kismacson nem tudjuk abbahagyni az útépítést – kezdte Papp László, aki elmondta, az elmúlt időszakban bőven kijutott a városrésznek a korszerűsítésekből. – 

Köszönöm a kismacsiaknak a 33-as főút 2x2 sávossá alakítása során tanúsított türelmét. A helyiek segítő együttműködéséért a Strabag Zrt. felajánlotta az Orgona utca Zöldmező utcától a Napraforgó utcáig terjedő, csaknem 305 méter hosszú szakaszának, valamint a Zöldmező utca Orgona utcától a Nefelejcs utca irányába kiterjedő, 175 méter hosszú szakaszának felújítását

 – ismertette. A polgármester hozzátette, az országos úthálózatot érintő fejlesztések mellett a lakossági igények kiszolgálása az önkormányzat számára is fontos.

A város idén és jövőre 61 kismacsi utcában célozta meg a nagy felületű útfelújítást, ami során kicserélik az elöregedett és tönkrement aszfaltburkolatokat, kijavítják az útpálya szerkezetét a biztonságos és minőségi közlekedés érdekében. Mára a tervezett utcáknak csaknem fele, 25 elkészült.

– Nagy öröm és lehetőség, hogy idén Debrecen 2,8 milliárd forintot tudott közlekedésfejlesztésre költeni, ezzel máris sikerült Kismacs közlekedési rendszerét új alapokra helyezni, a befejező fázis 2024 tavaszán lesz – fogalmazta meg.

debrecen, kismacs, útépítés, papp lászló
Papp László és Katona Erzsébet
Forrás: Czinege Melinda

Több fronton fejlődik a közlekedés

Katona Erzsébet önkormányzati képviselő elmondta, a 21 nemcsak a kártyában, hanem a körzetek tekintetében is szerencseszámnak bizonyul. –Az útépítések mellett ne felejtsük el, hogy a 21. körzetben elkészült a kerékpárút és hamarosan a vasúti hálózathoz is becsatlakozik a közút. Emellett a BMW megépülésével bővül az autóbuszközlekedés, újabb járatok indulnak – hívta fel rá a figyelmet önkormányzati képviselő. – A jelenleg megújuló 500 méter jelentős szakasza a városrésznek, elkészültével nagyban hozzájárul majd a városrész lakosainak életminőségének emeléséhez – mondta végül.

A munkálatok az időjárási viszonyoktól függően, előreláthatóan 10 napig tartanak, ezalatt új kopóréteget terítenek a meglévő aszfaltburkolatra. A zavartalan közlekedés érdekében a november 27-től kezdődő héten az óvodánál 5 gyephézagos, gépkocsik számára használható várakozóhelyet alakítanak ki.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában