Tanácskozás

2023.11.30. 14:51

A diplomás élsportolók érdekében kötött megállapodást a Debreceni Egyetem és a Magyar Olimpiai Bizottság

Tartalmas konferencia helyszíne volt szerdán a Debreceni Egyetem.

Haon.hu

Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és Bács Zoltán, a DE kancellárja

Forrás: unideb.hu

A MOB szeptember végén mutatta be Kettőskarrier-programját, amelynek küldetése, hogy a sportolóknak segítsen céljaik elérésében – legyen szó fizikai vagy mentális segítségről –, illetve támogassa a kiválóságokat abban, hogy ne kelljen választaniuk a sport és a tanulás, illetve a sport és a munka között. A program része, hogy az élsportolók akár egyéni tanrend mellett továbbtanulhassanak, a versenyekre, vagy éppen az olimpiára való felkészülés mellett - írja az unideb.hu

A programról 23 felsőoktatási intézménnyel, köztük a Debreceni Egyetemmel írt alá együttműködési megállapodást a MOB. A Magyar Tudományos Akadémián rendezett ünnepséget egy konferencia előzte meg a témában, melyet Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke nyitott meg.

Az olimpiai bajnok sportvezető köszönetet mondott az intézményvezetőknek azért, hogy csatlakoztak a programhoz, a sebészorvos-tőrvívó Kamuti Jenő, a Nemzet Sportolója pedig saját példákkal támasztotta alá a kettős karrier fontosságát.

A tanácskozáson Bács Zoltán, a DE kancellárja az intézmény hazánkban egyedülálló sportökoszisztémáját mutatta be, míg Bácsné Bába Éva a DE GTK Sportgazdasági és -menedzsment Intézet vezetője a Debreceni Egyetem Sportösztöndíjáról és Mentorprogramjáról adott részletes tájékoztatást. Az intézmény már több mint 10 éve támogatja, segíti azokat a hallgatóit, aki élsportolóként, olimpikonként végzik egyetemi tanulmányaikat az edzés és versenyek mellet. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában