Így néz ki most a patak

2023.11.08. 17:11

Zajlik a Civaqua próbaüzeme, szinte a meder pereméig ér a víz a Tócó józsai szakaszán – videókkal

Balázs Ákos alpolgármester friss felvételeket osztott meg.

Haon.hu

Forrás: Facebook / Balázs Ákos

A Tócóban hömpölygő vízről posztolt két videót is szerda délután Balázs Ákos, Debrecen alpolgármestere, hozzátéve: zajlik a Civaqua-program próbaüzeme. A patak szemmel láthatóan köszöni, jól van, a benne áramló víz lényegében teljesen kitölti a medret, nem sokkal marad el annak peremétől. Az egyik kommentelő meg is jegyzi, még sosem látta ennyire hatalmasnak a vizet.

Mint azt korábban megírtuk, Debrecen történelmi jelentőségű vízügyi beruházása szeptember 29-én a próbaüzemmód fázisába lépett a Balmazújvároshoz közeli szivattyútelepen. Papp László polgármester akkor a helyszínen arról tájékoztatott, a munkálatok már 97 százalékos készültségben vannak, így előreláthatóan még ebben az évben befejeződhet a fejlesztés első üteme, és a Keleti-főcsatornából a nagy teljesítményű szivattyúval másodpercenként több mint 1270 liternyi víz érkezik Debrecenbe. 

A Tócó mederkotrásáról és -szélesítéséről ugyancsak szeptemberben tartottak sajtótájékoztatót. Ezen többek között elhangzott: immár a városban is kézzelfoghatóvá válik a Civaqua-program, mely révén a Tócónak folyamatos lesz a vízutánpótlása a Keleti-főcsatornából.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában