Épületbontás

2023.11.27. 12:43

Megtudtuk, mi történt az Árpád tér ismert épületével – fotókkal

Haon.hu

A sokáig lakatlanul álló ingatlan tetőszerkezetét szombaton kezdték el lebontani

Forrás: Czinege Melinda

Mint arról portálunk november 26-án, vasárnap beszámolt, az elmúlt hétvégén csaknem egy nap leforgása alatt szinte a földdel vált egyenlővé egy belvárosi üzleti- és lakóépület Debrecenben

A Rakovszky utca Árpád tér felé kanyarodó részében sokáig lakatlanul álló ingatlan tetőszerkezetét szombaton kezdték el lebontani, délután pedig a falak is téglahalmokká váltak a romos telken. Nemrég hírt adtunk arról is, hogy a Vármegyei Közgyűlés legutóbbi ülésén a Magyar Közút beszámolójában szó volt a kivitelezési közbeszerzés alatt levő beruházásokról is, egyebek között a 4-es főút debreceni Rakovszky utca és Ótemető utca közötti szakasz kapacitásbővítő átépítéséről. Akkor a társaság vármegyei igazgatója, Szoták Zoltán arról tájékoztatott, hogy az új kanyarodósáv kialakításához szükséges épületbontást már ezen a héten elvégzik. Hétfőn reggel visszatértünk a helyszínre, ahol már a törmelékek és a lebontott építőanyag eltávolításán munkálkodtak a szakemberek. 

Hogy milyen hasonló jellegű lépések következnek a környéken a közlekedésfejlesztési terv szerint, a Magyar Közutat és az önkormányzatot kérdeztük, válaszukat mihamarabb tudatjuk olvasóinkkal.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában