Közlekedésfejlesztés

2023.10.10. 11:52

Önök kérték: fontos tócóskerti útszakasz újul meg

Csaknem 55 millió forintos önkormányzati keretből, lakossági kérésre aszfaltozzák az István úti szervizutat.

Szakál Adrienn

Már dolgoznak a Tócóskertben

Forrás: Kiss Annamarie

A Debrecen2030 program részeként elindult nagyfelületű útjavítási munkálatok 3. üteme kezdődött el a Tócóskertben, a részletekről október 10-én, kedden a körzet képviselője, Orosz Ibolya Aurélia tájékoztatott az István király tér melletti szervizúton. Elmondta, hogy a beruházás az önkormányzat programjaként, lakossági kérésre valósul meg. Emlékeztetett, hogy 2-3 hónapja kisebb javításokat végeztek az ott élők biztonságosabb közlekedéséért, 

a végleges megoldást azonban a jelenlegi, 55 millió forintból megvalósuló korszerűsítés jelentheti majd.

debrecen, útépítés
 Orosz Ibolya Aurélia számolt be a részletekről 
Forrás: Kiss Annamarie

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a munkálatok előreláthatóan három hétig tartanak, addig az érintett útszakasz merőleges állású parkolóhelyei le lesznek zárva, ami miatt a lakosság türelmét kérik. Az aszfaltozás az István király tér 3. számtól a Vincellér utcai kanyarig tartó szervizúton már folyamatban van, a víznyelők szintbeemelése után a marási munkálatoké lesz a kijelölt terület, amit végül a közműszerelvények szintbe helyezése után aszfaltoznak.

Debrecen útépítés
A parkolók is le lesznek zárva
Forrás: Kiss Annamarie

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában