Mesés Kincsesház

2023.10.02. 09:54

Negyven gyermek mesélt a magyar népmese napján, szeptember 30-án a nádudvari Kincsesházban

Marján László

Tátott szájjal hallgatták egymás meséit

Forrás: Marján László

Tizenhét óvodás családjuk kíséretében vidám mesedélelőttöt produkált szombaton Nádudvaron. A barátságos zsűri – Varga Eszter, Silye Istvánné és Horváthné Váradi Zsuzsa óvodapedagógusok – minden résztvevőt megdicsértek, győztesnek hirdettek.

Első helyezést ért el Nagy Léna, második lett Vaskó Zara, harmadik Fazekas István, negyedik Nagy Benedek, ötödik Karacs Janka, hatodik Simon Zsófia, hetedik Rákóczi Veronika. A többiek nyolcadik helyezést értek el.

A huszonhárom kisiskolás meséjét dr. Vajda Mária etnográfus, népmesekutató, egyetemi docens, Maczik Erika polgármester és Kerti Józsefné magyartanár bírálta el. Az első helyezett Papp Jázmin Sára, második Zacsik Orsolya Elizabet, harmadik holtversenyben Boros Julianna Ágnes, Szűcs Virág, Kiss Bence, Ilyés Csaba, Diószegi Luca és Nagy Zalán lett. A többiek negyedik helyezést értek el. A dicséret mindenkit megilletett!

A Kincsesház udvarának mesefigurái vidáman búcsúztak a gyerekektől, akik a szervezőkkel együtt jövőre is visszavárják a mesekedvelőket!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában