Fejlesztés

2023.10.13. 16:12

Modern és jól felszerelt fogászati rendelőt adtak át a józsai Gönczy-iskolában

A beruházással több mint kétezer gyermek juthat minőségi ellátáshoz.

Gubányi Patrik

Korszerű környezetben láthatják el a diákokat

Forrás: Debreceni Városháza

Mintegy tízmillió forint értékű fogászati egységet adtak át pénteken délelőtt a Debreceni Gönczy Pál Általános Iskolában, ahol az ellátás már tizennyolc éve működik. Ezentúl viszont modern eszközpark áll a szakemberek rendelkezésére, hogy minél színvonalasabb ellátást kaphassanak mind az iskola, mind pedig a hozzájuk tartozó nyolc intézmény diákjai. A beruházással több mint kettőezer gyermek juthat minőségi ellátáshoz.

Balázs Ákos, Debrecen alpolgármestere, Józsa önkormányzati képviselője beszédében rámutatott, hogy ez a fejlesztés nagy mértékben hozzájárul ahhoz, hogy a jövő generációja sokkal könnyebben hozzájuthasson a minőségi szakellátáshoz. Ez nagy előrelépést jelent a helyi családoknak, nem utolsó sorban pedig a lurkók egészséges fogainak megőrzésében.

Forrás: Debreceni Városháza 

Kifejtette: Debrecen gondoskodó város, és ez a felújítás is annak köszönhető, hogy a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet (DAEFI) sokat dolgozik azon, hogy az egészségügyi ellátások minél jobb minőségűek legyenek. Ez a megújult kezelőegység Józsán 10 millió forintos keretből valósult meg, ezáltal pedig a körzethez tartozó 2200 gyermek egészségéhez tudnak hozzájárulni.

Balázs Ákos elmondta azt is, hogy a gondoskodó városban a legfontosabb cél, hogy a természetvédelem, az oktatás-, az egészség- és a közlekedésfejlesztés elemei legyenek előtérben. Így örömtelinek tartja, hogy ezekkel kapcsolatban számos bejelentést tettek az elmúlt időszakban.

Forrás: Debreceni Városháza 

Ugyanazt a minőséget tudják biztosítani, mint a magánrendeléseken

– Immáron a legmodernebb eszközökkel végzünk nemcsak vizsgálatokat, hanem fogtöméseket is, ezáltal ugyanazt a minőséget tudjuk biztosítani a betegeknek, mintha magánrendelésen lennének – fogalmazott Papp Csaba, a DAEFI igazgatója, aki aláhúzta: a koronavírus-járvány előtt a gyerekek rossz fogainak mutatószáma egy alatt volt. A járvány idején ez 2,4-re emelkedett, mostanra viszont 1,4-re csökkent. Ez annak a hatását mutatja, hogy a gyerekek újra rendszeresen jártak fogászati szűrésre, kezelésre, s ebben a szülők együttműködésének is jelentős szerepe volt. Az egyetem részéről pedig biztosítanak minden támogatást ehhez a munkához, alapellátási intézményként pedig büszkeséggel tölti el, hogy ismét egy új kezelőegységet tudnak átadni.

Forrás: Debreceni Városháza 

Hegymegi Péter, a Debreceni Gönczy Pál Általános Iskola igazgatója hangsúlyozta: profiljuk az egészséges életmódra való nevelés, ezért nagyon örülnek, hogy az intézményükben egy új, modern és felszerelt fogászati egység jöhetett létre.

Hozzátette, hogy az egészséges életmód egyik alapfeltétele a kifogástalan fogazat elérése, és annak megtartása.

Forrás: Debreceni Városháza 

Szathmáry Zsuzsanna, a fogászati rendelő orvosa kitért arra, hogy a rendelő egy barátságos, kedves hely, ahová szívesen járnak a lurkók. Nagyon hálás, hogy ezzel az új kezelőegységgel is támogatják a munkájukat, ami hozzájárul a gyerekek fogainak egészségének megőrzéséhez.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában