Közlekedés

2023.10.11. 19:23

Megkérdeztük, mikor aszfaltoznak a Sámsoni úton

A 471-es főút belterületi szakaszának fejlesztését idén tavasszal kezdték el.

Bekecs Sándor

A közműkiváltások mellett már az útépítéshez kapcsolódó földmunkákat is megkezdték

Forrás: Kiss Annamarie

Idén tavasszal indult el a 471-es számú főút Debrecen belterületi szakaszának, azaz a Sámsoni útnak a fejlesztése, bővítése. Tavaly ehhez kapcsolódóan elkészült a Kard utca, a Diadal utca, valamint az Acsádi út burkolatfelújítása 1060 méteren, továbbá a kivitelező elkészítette a főút 2x2 sávosításához szükséges terveket és beszerezte a szükséges engedélyeket, hozzájárulásokat.  

– Idén tavasszal a Sámsoni úton fakivágással és közműkutatással kezdte meg az előkészítő munkálatokat a vállalkozó. Ezen felül ezidáig jelentős közműkiváltások zajlottak, illetve zajlanak még jelenleg is – idézte fel megkeresésünkre a beruházó Építési és Közlekedési Minisztérium.

Októberre elkészülhet a teljes gázvezeték-kiváltás

Szeptember közepén a kivitelező az útépítési munkákat is megkezdte a Kőrösi Csoma Sándor és a Simon István utcák közötti szakaszon, ahol is a szervízút és a főpálya helyén bontási munkákat és földmunkát végzett. Október közepére elkészülhet a teljes gázvezeték-kiváltás a Sámsoni úton.  

A vállalkozó emellett a csapadékvíz-elvezető csatorna építését végezte több munkaterületen, valamint az elektromos hálózat kiváltását és a közvilágítási hálózat építését is megkezdte. A Debreceni Vízmű Zrt. szolgáltatói hatáskörben az ivó- és szennyvízvezetékek kiváltását, valamint a régi felhagyott vezetékek bontását végzi, míg szintén szolgáltatói hatáskörben a Magyar Telekom NyRt. is megkezdte a hírközlési hálózatának a kiváltását.

Tavasszal indulhat az aszfaltozás

– Ez év végéig előreláthatóan valamennyi közműkiváltás elkészülhet annak érdekében, hogy 2024 tavasszal az útépítési munkákat folyamatosan, ütemterv szerint tudja végezni a kivitelező – tudtuk meg az ÉKM kommunikációs osztályától. A munkavégzéssel érintett útszakaszokon és azok környékén az arra közlekedőknek folyamatos forgalmirend-változásokra, forgalmisáv-elhúzásokra, forgalomkorlátozásra, sebességkorlátozásra kell számítaniuk. Az ingatlanokra a ki- és bejárást biztosítja a kivitelező, ugyanakkor az ingatlanok előtti parkolás és várakozás már nem lehetséges.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában