Csapókert

2023.10.24. 17:30

Szilágyi Edina: Számomra a legfontosabb, hogy a csapókertieket támogassam

Az elmúlt évek történéseiről és a jövőbeni tervekről kérdeztük a debreceni képviselőt.

Dandé Melinda

Szilágyi Edina önkormányzati képviselő

Forrás: Szilágyi Edina-archív

Szilágyi Edina 2019 óta dolgozik önkormányzati képviselőként a debreceni Csapókert városrészen élőkért. Munkáját, s a helyi közösség erejét jól reprezentálja, hogy a közelmúltban olyan közösségi terek újulhattak meg, mint a Csapókerti Közösségi Ház vagy a Liget tér. A debreceni 3-as számú választókörzet önkormányzati képviselőjét kérdeztük az elmúlt évek tapasztalatairól, s a további tervekről.  

– 18 éves korom óta a rendezvényszervezés, a marketing, az imázsépítés a munkám, mondhatni az életem kiteljesedése – árulta el magáról. Képviselői mandátumát a 2019-es helyhatósági választásokon nyerte el, korábban Nyíradony önkormányzata ifjúsági referenseként, valamint Tasó László országgyűlési képviselő kommunikációs munkatársaként dolgozott. – Szinte belenevelődtem ebbe a világba, így 25 év tapasztalatával a hátam mögött határoztam el, hogy megmérettetem magam a választásokon – idézte fel. Mint fogalmazott, nemes feladatnak érezte a képviselői munkát, és a tapasztalataira támaszkodva hitt magában, hogy jó képviselőjévé válhat a debreceni körzetnek.  

Igazi közösségi központtá vált a Liget tér 

Az elmúlt évek alatt jól látható fejlődésen ment keresztül mind a városrész infrastruktúrája, mind közössége.

Nagyon büszke vagyok arra, hogy a Liget tér igazi közösségi térré alakult. Emlékszem a kezdetekre, meg is ijedtem, hiszen láttam, hogy nagy változásokra van szükség: adott volt egy tér, tele lehetőségekkel, melynek nem volt gazdája

– emlékezett vissza. Első lépésként tereprendezést végeztetett a területen, amelynek karbantartása azóta is folyamatos. Ezután következett a kondipark és a játszótér felújítása. Minden lehetőséget megragadott a Liget fejlesztésére. A terület azóta gazdagabb egy 555 méteres futókörrel, kosárlabdapályával és a Liget Bisztróval, mely utóbbi igazi ékessége a környéknek.  

Szilágyi Edina
Forrás: Szilágyi Edina-archív

– Számomra nagyon fontos, hogy elsősorban az itt élőket támogassam. Így történt ez a bisztró megnyitásával is. A tulajdonosa keresett meg – aki szintén csapókerti lakos –, hogy van egy ötlete, mi lenne, ha megnyitna itt egy kis vendéglátóegységet. Nagyon jó gondolatnak találtam, egyből támogattam, hiszen minőségi árukkal dolgozik, és a bisztró dizájnja is nagyon illik a térhez – osztotta meg Szilágyi Edina. A fejlesztés óta számos program helyszíne Liget tér: sportnapokat, családi rendezvényeket, közösségi eseményeket szerveznek oda.

Minden évszakra készülünk valamivel. Karácsonykor például adventi gyertyagyújtásra és közös karácsonyfa-díszítésre várjuk az érdeklődőket. Nagy öröm számomra, hogy a gyerekek örömmel jönnek, a helyiek pedig tényleg sajátjuknak érzik a Liget teret. Úgy gondolom, ha az ember jót tesz, s azt őszintén, építőjelleggel teszi, azt megbecsüli a közösség

– fogalmazott.  

Egyre többen költöznek a Csapókertbe 

– Idén májusban adtuk át a megújult Csapókerti Közösségi Házat. Ez a másik olyan nagy projekt, ami rám várt, mikor elkezdtem a munkát. Sok támogatást kaptam a megvalósításhoz Papp László polgármestertől és Tasó László országgyűlési képviselőtől. Úgy érzem, egy egész más szellemiségű közösségi ház született – fejezte ki. 

– Egyre többen költöznek ide, egy igazi kertvárosi rész lettünk. A gyerekek együtt játszanak, a felnőttek találkoznak, beszélgetnek; aktívan látogatják a közösségi ház könyvtárát. A mai világban mindenkinek szüksége van egy kis kikapcsolódásra, és úgy gondolom, erre ideális az itt élők számára a Liget tér és a közösségi ház – mondta a csapókerti képviselő.  

Szilágyi Edina jövőbeli tervei között szerepel az eddig elért eredmények megtartása mellett körzete további fejlesztése. Utóbbiak között járda- és útfelújítások. Folyamatban van a városrész egyik legjobban várt beruházása, a Sámsoni út felújítása. Fontos számomra, hogy a lehetőségekhez mérten teljesítsem a lakosság kéréseit, igényeit. Emellett pedig továbbra is egy jó közösséget szeretnék itt építeni. Sok jó, izgalmas rendezvényötletem van – fogalmazott Szilágyi Edina.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában