Vitaverseny

2023.10.24. 07:22

Az adysok és a fazekasosok is meggyőzően érveltek Marosvásárhelyen

A tanulóknak a szavazati jogról kellett vitázniuk.

Haon.hu

A debreceni diákok Marosvásárhelyen

Forrás: magánarchívum

A szavazati jogról vitáztak október 21-22-én Marosvásárhelyen rendezték a középiskolás korosztály számára a 48. Kárpát-medencei Vitaversenyt két korcsoportban. A Debreceni Tankerületi Központ segítségével kecskeméti és budapesti diákok mellett debreceni diákcsoport is részt vehetett a versenyen, amelyen 28 csapat indult – tájékoztatta a Haont Hajas Zsuzsa tanár, versenybíró. A diákok háromfős csapatokban arról vitatkoztak, hogy a szavazati joggal mindig érdemes-e élni.

A vitaversenyen szép debreceni sikerek születtek.

A 7-9. osztályosok versenyében 2. helyezést ért el az Ady Endre Gimnázium csapata (Erdélyi Flóra, Nyitrai Emília, Kovács Kata, felkészítő tanáruk Belinszky Péter), 3. helyezést szerzett a Fazekas Mihály Gimnázium csapata (Kondor Csenge, Gál-Dankos Áron, Kiss Viktória, felkészítő tanáruk Lakatosné Tóth Ildikó). A 10-12. osztályosok között a verseny győztese a Fazekas Mihály Gimnázium csapata lett (Mike Márta Stella, Virág Roland, Varga Hanna, felkészítő tanáruk Lakatosné Tóth Ildikó).

Több iskolából szerveződött vegyes csapat tagjaként szerzett harmadik helyezést Bene Kamilla, a Fazekas Mihály Gimnázium diákja. Az egyéni versenyben is több debreceni diák ért el korcsoportjában jó helyezést. A 7-9. osztályosok között első lett Kovács Kata, második Drake Richárd, mindketten az Ady Endre Gimnázium tanulói. A 10-12. évfolyam diákjainak versenyében második helyezést ért el Dobi Ákos (Ady Endre Gimnázium), harmadik lett Kaszás Blanka (Fazekas Mihály Gimnázium).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában