Bejárás

2023.09.21. 18:46

Hajdúszoboszló külterületi útjainak karbantartását ellenőrizte a város vezetője

A vasútállomás környéke miatt is intézkedett Czeglédi Gyula polgármester.

Haon.hu

Az 5 millió forintos keretből még a Csepűskert javítását tervezik és a külterületek világítását is tovább fogják bővíteni napelemes rendszerrel

Forrás: Czeglédi

Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló polgármestere a kabinetvezetővel bejárták és megtekintették a város külterületi útjainak karbantartását. A város vzetője Facebook-oldalán tudatta, elfogadható minőségben megtörtént a csatornakerti dűlőutak kátyúzása, javítása: Meggy, Pityeri, Cseresznye, Szőlő, Alma, Ribizli, Vénszőlőskert dűlők. Hátra van még a Meggy, Körte, Cseresznye, Szőlő dűlők további felújítása. Hozzzátette, az 5 millió forintos keretből még a Csepűskert javítását tervezik és a külterületek világítását is tovább fogják bővíteni napelemes rendszerrel.

Kiemelte, a szemlét követően a vasútállomásnál ismét megbizonyosodtak arról, hogy a felújítás részeként kialakított parkolók száma messze nem fedezi az igényeket. Nemcsak hajdúszoboszlóiak, hanem a környező települések polgárai is igénybe veszik a 100-as vasúti közlekedés szolgáltatásait, melynek következtében nagyon sok személygépkocsi parkol hosszabb időtartamban a vasútállomás előtt, valamint a kerékpár tároló is szűkösnek bizonyul, és a vasútállomás mellett lévő régi, lebontott MÁV lakások területe elhanyagolt, gondozatlan.

Forrás: Czeglédi Gyula Facebook-oldala

– A szemlét követően a városüzemeltetési iroda felé azonnal intézkedtem a MÁV felszólítására a terület rendezésére, korábbi felvetésünknek megfelelően ezen az elhanyagolt területen javasoljuk további parkolók kialakítását, illetve további kerékpártárolók elhelyezését és a városunkhoz méltatlan állapot megszüntetését. Egyúttal jelezni szeretném, hogy a vasútállomással szemben, a Déli sor két oldalán kialakított ideiglenes parkolót szíveskedjenek szabályosan igénybe venni és a KRESZ szabályainak megfelelően a parkolást nem a forgalommal szemben végezni – írta a polgármester.

Ezután a családok átmeneti otthonát tekintette meg, ahol gyerekekkel együtt 11 fő bentlakó tartózkodik élhető, higiénikus, kulturált körülmények között. Hozzátette, az intézmény működésével 7 új munkahely létesült, akik kiváló munkát végeznek az emberekkel való foglalkozásban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában