Sajtótájékoztató

2023.09.14. 14:09

A DK szerint leállt az oltóanyaggyár-beruházás, a Fidesz szerint ha Varga Zoltánon múlna, még vakcina sem lenne az országban

Bekecs Sándor

Varga Zoltán a DK csütörtöki sajtótájékoztatóján

Forrás: Czinege Melinda

A debreceni oltóanyaggyár mellett tartott sajtótájékoztatót szeptember 14-én Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője. Elmondta, egy nappal korábban, mint debreceni polgár, bejárta a beruházás helyszínét, ahol azt tapasztalta, hogy hónapok óta nem történik munkavégzés, a tervezettekkel ellentétben nem üzemel a gyár.

dk debrecen sajtótájékoztató haon oltóanyaggyár
Forrás: Czinege Melinda

– Ezután jött egy fekete, állami autónak tűnő Skoda, s a belőle kiszálló ember mérgesen, a nevemen szólítva azzal fenyegetett meg, ha nyilvánosságra hozom az itt készített felvételeket, akkor megüthetem a bokám. Ezután visszaült az autójába és elhajtott – idézte fel a történteket. Hozzátette: a DK már a bejelentéskor felhívta a figyelmet arra, hogy a tervezett konstrukció nem fog működni, melyre – véleménye szerint – most a kormány is rájött.

Frissítés: reagált a Fidesz

A sajtótájékoztatón elhangzottakra délután közleményben reagált a debreceni Fidesz.

„Varga Zoltán és a DK a kezdetektől oltásellenes, védtelenül hagyták volna Magyarországot. Ha Varga Zoltánon és a DK-n múlott volna, egyetlen vakcina sem érkezett volna Magyarországra, még az EU által gyanús körülmények között beszerzett Pfizer sem. Varga Zoltán Ursula von der Leyen vakcinákkal kapcsolatos gyanús sms-ei iránt nem érdeklődik, de ha rajta múlna, nemhogy vakcinagyár, még vakcina sem lenne Magyarországon” – írták.

A közleményben emellett hozzátették: „akármi történik a világban, Varga Zoltán mindenért a Fideszt hibáztatja, azonban az oltóanyaggyár a Debreceni Egyetem beruházása, Varga Zoltán tájékozatlan és hazudik, mint mindig.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában