Kormányinfó

2023.05.25. 19:53

Szakmai egyeztetés folyik arról, milyen vakcinát gyártsanak a debreceni oltóanyaggyárban

Varga Mihály pénzügyminiszter a csütörtöki kormányinfón arról beszélt, van némi csúszás, de halad a beruházás.

Varga Mihály pénzügyminiszter (b) és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón

Forrás: MTI/Kovács Tamás

Kormányinfót tartottak csütörtökön Varga Mihály pénzügyminiszter, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő részvételével. A tájékoztatón egyebek mellett a Debrecenben megépítendő oltóanyaggyár és a CATL-beruházás is szóba került.

A debreceni oltóanyaggyár kivitelezésében „a háborús helyzet és az elhibázott brüsszeli szankciók miatt némi csúszás van”, de halad a beruházás - mondta Varga Mihály az MTI beszámolója szerint. Gulyás Gergely hozzátette: kérdés, hogy a pandémia elmúltával milyen oltóanyagot kell gyártani, mert koronavírus ellenit már biztosan nem érdemes. Ebben van egy szakmai egyeztetés, amely az egészségügyi államtitkársághoz tartozik - tette hozzá.

Akkugyár: egyeztetés a forrásokról

Varga Mihály a kormányinfón emellett a CATL gyárával kapcsolatos kérdésre válaszolva közölte, hogy a kormány azon van, hogy a debreceni akkumulátorgyár esetében csak a legszükségesebb fejlesztéseket valósítsa meg állami forrásokból, de jelenleg még egyeztetés alatt van, hogy mi az, amit magánforrásból kíván a beruházó megvalósítani és mi az, amihez állami forrás kell. Megjegyezte, hogy a direkt támogatások vagy a munkahelyteremtő támogatások összegét uniós szabályok korlátozzák.

A teljes kormányinfót itt lehet visszanézni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában