Közlekedés

2023.08.30. 17:10

Négy kilométer hosszan megújul a bodaszőlői bekötőút

Célunk, hogy a jövőben Bodaszőlőn a benti utakat, járdákat is felújítsuk – mondta Hajdúböszörmény polgármestere.

Nagy Emese

Teljes szélességében megújul a bodaszőlői bekötőút

Forrás: Kiss Annamarie

Teljes szélességében megújul a bodaszőlői bekötőút – emelte ki Kiss Attila polgármester szerda délután a Hajdúböszörmény- Bodaszőlő vasútállomáson tartott sajtótájékoztatón. Mint elmondta, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. már hetekkel ezelőtt elkezdte a munkálatokat, mintegy két heten belül a 35-ös főúttól egészen Bodaszőlő településrész tábláig, tehát 4 kilométer hosszan teljes egészében megújul az úttest.

Nagyon régóta vártuk ezt a fejlesztést, és akkor hittem el, hogy megvalósul, amikor megláttam az első munkagépeket

– emelte ki Hajdúböszörmény polgármestere. Hozzátéve, állami segítség nélkül az útfelújítás most biztosan nem jöhetett volna létre. Márpedig a Bodaszőlőn életében a fejlesztés nagyon sokat jelent, ugyanis egy jóval komfortosabb úton tudnak mostantól közlekedni a lakosok. Továbbá megjegyezte, az a céljuk, hogy idővel a benti utakat, járdákat is felújítsák.

hajdúböszörmény, bodaszőlő, útfelújítás
Dombi Imre önkormányzati képviselő (balról) és Kiss Attila polgármester
Forrás: Kiss Annamarie

Sokan járnak autóval

– A 2400 lélekszámú településrészen élők már nagyon várták a beruházást – hangsúlyozta Dombi Imre önkormányzati képviselő. Leszögezte, az aktív dolgozók többsége Debrecenben és Hajdúböszörményben találták meg a lehetőségeket, és az a tapasztalat, hogy nem tömegközlekedéssel, hanem autóval járnak munkába. – Nap mint nap használják az útszakaszt, ami sajnos nagyon rossz állapotú volt már, ki lehet jelenteni, hogy a kátyúk már egymást érték. Többek közt ezért is örülünk annyira, hogy megújul, megszépül ez az útszakasz – mondta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában