Helyi közélet

2023.08.20. 18:16

Színes programokkal ünnepelte Hajdúsámson augusztus 20-át

Indiai virágkarneváli csoporttal, kenyérszenteléssel, helyi fellépőkkel, eredményhirdetéssel és koncerttel ünnepelték az államalapítást, Szent Istvánt és az új kenyér ünnepét Hajdúsámsonban.

Dandé Melinda

Forrás: Dandé Melinda

Idén rendhagyó módon készültek Hajdúsámsonban a Szent István napi ünnepségre. Augusztus 19-én, szombaton az est első fellépője az Indiából érkező karneváli tánccsoport volt, akik egyedi táncukkal elkápráztatták a nézőket, sőt, még fel is kérték őket közös táncra.

Az új kenyeret megszentelték az egyházak képviselői, Szilágyi-Papp Éva református lelkipásztor és Fodor András római katolikus atya. Ünnepi köszöntőjében Dandé Lászlóné alpolgármester hangsúlyozta, hogy történelmi feladatunk, hogy méltók legyünk múltunkra, elődeink tetteire és tovább ápoljuk mindezt. A helyi fellépők, Farkas Valéria éneke és Farkas Ibolya citerakísérete, illetve az önkormányzati óvoda gyermekei néptánca, még ünnepélyesebbé tették a megemlékezést.

A rendezvény második felében tartották a Virágos Udvar, Rendezett Ház helyi program eredményhirdetését, melyre minden nevezőt invitáltak a szervezők – idén 34-en neveztek – és átadták az önkormányzat ajándékait, okleveleit.

A program fénypontja Szekeres Adrienn koncertje volt, mellyel méltóképpen zárták az államalapítás, Szent István és az Új kenyér ünnepét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában