Szervizoszlop

2023.08.08. 11:39

Lapos gumi és defekt sem jelenthet már gondot a Vénkert felé bringázóknak Debrecenben

Egy új kerékpár-szervízoszloppal bővült a város biciklis infrastruktúrája.

Bekecs Sándor

A Sensirion Kft. felajánlásának köszönhetően új kerékpár-szervízoszlopot adtak át a Vénkertben

Forrás: Kiss Annamarie

A debreceni Sensirion Kft. felajánlásának köszönhetően egy új kerékpár-szervizoszloppal gazdagodott a cívisváros. A Vénkerti Általános Iskola előtti kerékpártárolónál alakították ki az új szolgáltatást, amely nemcsak az intézménybe járó gyerekek és dolgozók, hanem valamennyi kerékpárral közlekedő számára hozzáférhető. Az eszközt augusztus 8-án, kedd délelőtt adták át.

– A Vénkertet is érinti egy olyan kerékpárút, amely keresztül szeli a várost és összeköti az Újkertet a belvárossal, így véleményem szerint jó helyre került ez a szervizoszlop – mutatott körbe Barcsa Lajos alpolgármester. Hangsúlyozta, a város vezetésének fontos, hogy a kerékpárosoknak minél jobb infrastrukturális feltételeket biztosítson. 2014-ben csupán 80 kilométernyi volt Debrecen kerékpárút hálózata, amely az idei évre 108 kilométeresre bővült. Egyebek mellet épült bicikliút a Határ úti ipari parkig a Kishegyesi úton, Kismacs és a belváros között; illetve a Diószegi úton is az Erdőspusztákig. 

Nem szeretnénk itt megállni, hiszen van még mit pótolni. Szeretnénk a hálózatot a Kassai út irányába bővíteni, vagy például Pallagot bekötni – tette hozzá, majd köszöntetét fejezte ki a felajánlásért.  

Debrecen, Vénkert, Sensirion, Barcsa Lajos
Gyarmatiné Piránszki Nóra, Barcsa Lajos és Ábrahám László
Forrás:  Kiss Annamarie

Minden eszközzel felszerelt

– Alföldi gyerek vagyok, de nem itt születtem. Amikor Debrecenbe kerültem, akkor még hiányoztak a bicikliutak. Szerencsére az évek során ez pozitív irányba változott, de nem vagyunk még az út végén – fogalmazott Ábrahám László, a Sensirion ügyvezetője. Elmondta, a kerékpározás népszerűsítését egy másik oldalról szerették volna támogatni, ugyanis ha hétvégén kerékpározik valaki, akkor egy esetleges meghibásodás esetén nem biztos, hogy talál nyitva lévő szervizt. – Ez tulajdonképpen már a második ilyen szervizoszlopunk, az elsőt a Határ úti ipari parkban helyeztük el, melyet szintén elérhet bárki. Az ott kiválóan bevált, így úgy gondoltuk, hogy egy másik ilyen oszlopot is vinnénk a város egyik forgalmasabb részére. 

Arra biztatom más cégvezető kollégáimat, hogy tegyen hasonló felajánlást a vonzáskörzetében, ezzel nem csak a biciklis társadalmat támogathatják, hanem kis reklámot is szerezhetnek maguknak

– tette hozzá. A szervizoszlop rendelkezik minden olyan eszközzel, amely egy gyors javításhoz szükséges lehet, így például csavarhúzókat, imbuszkulcsokat, biciklipumpát és defektjavító készletet is. Az üzemeltetésről és karbantartásról az önkormányzat gondoskodik.

Nagyon örülünk, hogy az iskolánk előtti területet választották a szervizoszlop telepítésére. Kétszeres ökoiskola vagyunk, s nagyon sokat teszünk annak érdekében, hogy a gyerekeink a fenntartható, zöld közlekedést preferálják

– mondta Gyarmatiné Piránszki Nóra, a Vénkerti Általános Iskola intézményvezetője. Hozzátette: a gyerekek közül körülbelül 20-30 fő, az iskola dolgozóinak pedig egyharmada jár rendszeresen kerékpárral. Az intézmény alapítványa pedig nemrég 30 darab kerékpárt is vásárolt, így hétvégente, illetve délutánonként a Vénkerti Természetjárók Körével közös túrákat tudnak szervezni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában