Nádudvari Péter újabb akciója

2023.08.15. 15:24

Beteg kisfiúért futott 50 kilométert a forró Hortobágyon a debreceni gyógypedagógus

Még egy kis adomány hiányzik a kezeléshez.

Haon.hu

Nádudvari Péter megküzdött a kánikulával

Forrás: Nádudvari Péter-archív

Amint megírtuk, az ötéves Szabó Marci agydaganattal küzd, és a reményt számára egy németországi kezeléssorozat jelenti. Nádudvari Péter – aki a cívisvárosban lakik – összesen 400 kilométert fut érte, a megtett kilométereket pedig áruba bocsátja, hogy előteremtse a következő, novemberi kezelés költségeit.

A jótékony sportoló hétfőn teljesítette vállalása első részét, lakhelyétől a Hortobágyi halastóig futott el.

Nádudvari Péter
Forrás: Nádudvari Péter-archív

A súlyosan beteg Szabó Marci következő gyógykezelésének ára kétmillió forint, a kezelés novemberben lesz esedékes Kölnben. A kisfiú már évek óta részt vesz a németországi terápián, és valószínűleg még hosszú ideig igénybe kell vennie a kölni kezeléssorozatot. A gyógypedagógusként dolgozó jótékony sportoló örömmel osztotta meg lapunkkal, hogy

alig öt hét alatt már 1.960.569 forint gyűlt össze, tehát már kevesebb, mint 40 ezer forint hiányzik az adománygyűjtési célhoz.

„Borzasztó meleg volt, és időnként az autóforgalom is nehézséget okozott, de végig Marcira és az ő küzdelmére gondoltam, ami összehasonlíthatatlanul nehezebb az én érte tett vállalásomnál, ez adott nekem erőt. A teljesítés alatt a kisfiú mellett hálával gondoltam azokra, akik valamilyen módon támogatták a kezdeményezésem. Hihetetlennek tartom, hogy ilyen kis idő alatt ennyi pénz gyűlt össze, köszönöm mindenkinek” – mondta a 39 éves férfi a hortobágyi futásáról.

Mint ismeretes, Marci már évek óta harcol a gyilkos kór ellen. Miután a kemo- és a sugárterápia nem vezetett eredményre, a család rátalált az említett kölni kezeléssorozatra, amely az úgynevezett vírusterápián alapszik: olyan kórokozókat juttatnak a gyerek szervezetébe, amelyek csak a daganatos sejteket támadják meg.

A kisfiú szervezete jól reagál a németországi kezelésekre, csökken a daganat, így a család kitart a módszer mellett.

Szabó Marci
Forrás: Nádudvari Péter-archív

Nádudvari Péter legnagyobb kihívása az őszi vállalás lesz a jótékony sportoló számára, amely során a debreceni Nagytemplomtól Kékestetőig fut majd el egy hétvégén, összesen 160 kilométert megtéve. „Az utam jelképes is lesz: mindketten a csúcsra törekszünk, ami Marci esetében a gyógyulást jelenti” – mondta.

A jótékony sportoló a következő vállalásokat teljesíti a kampány során:

  • Futás a hortobágyi halastavakig (50 km) 2023 nyarán.
  • Futás Debrecenből, a Nagytemplotól Kékestetőig (össztáv: 160 kilométer) 2023 őszén.
  • 190 edzéskilométer.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában