Beruházás

2023.07.08. 10:00

Új ablakokat kapott a nyíracsádi idősek otthona

Elengedhetetlenné vált a csaknem évszázados ablakok műanyag nyílászárókra történő cseréje.

Kuczora Lajosné gondozó és Szávó Gáborné Erzsike néni a többi gondozottal együtt nagyon örül az új, világos ablakoknak, már csak a festésre várnak

Forrás: Kedves Zilahi Enikő

A nyírségi településen lévő idősek otthonában július első napjaiban kezdődött el az a munkafolyamat, melynek keretében a régi, csaknem évszázados faablakokat modern, jó hőszigetelésű nyílászárókra cserélik. Valamennyi utcafronti, valamint egy udvarra néző ablak cseréje is megtörténik. A költségeket az önkormányzat saját forrásból biztosítja az idős lakók komfortérzetének javítása és természetesen nem utolsó sorban az energiatakarékosság céljából. 

A beruházásról Nagyné Jobbágy Piroska beszélt. – Az idősek otthona a település legrégebbi épületei közé tartozik, ezért több mint egy évtizede keressük a megfelelő pályázati lehetőséget egy új idősotthon építésére. Az önkormányzat tulajdonában van a célnak megfelelő ingatlan, a látványtervünk már több éve készen van, de a mai árak mellett a milliárdhoz közelít a beruházás összköltsége, amit pályázati támogatás nélkül nem tud az önkormányzat felvállalni. A lakókra azonban a régi épületben is vigyázni kell, ezért vált elengedhetetlenné az ablakok cseréje – fogalmazott a jegyző.

Mindenki elégedett és türelmes

A beruházás összköltsége az utómunkálatokkal együtt várhatóan mintegy ötmillió forint lesz, hiszen az ablakok cseréjét és a hozzá tartozó kőművesmunkát követően mindenképpen szükség lesz a festésre is, új karnisokat és sötétítő függönyöket is kap az intézmény. Mászlainé Erdei Évától, az otthon vezetőjétől megtudtuk, hogy a régi ablakok cseréje valóban szükséges volt már, ezért a beruházással mindenki elégedett. A lakóknak nagyon tetszenek az új, a régieknél nagyobb és jóval világosabb ablakok, a gondozók könnyebben tudják majd kezelni azokat, a takarítást végző közfoglalkoztatottaknak pedig sokkal könnyebb lesz a nyílászárók tisztántartása is. Az otthon vezetője szerint a legnagyobb dicséret a lakókat, vagyis a gondozottakat illeti, akik nemcsak szépnek találják az új ablakokat, és élvezik a sokkal több fényt beengedő üvegtáblákat, de példás türelemmel viselik a felújítással járó kisebb-nagyobb kellemetlenségeket még akkor is, ha esetleg a kedvenc tévésorozatukat zavarja meg egy-egy munkafolyamat. 

Kedves Zilahi Enikő


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában