Találkozó

2023.07.08. 09:00

Tanítók évfolyamtalálkozója Földesen

A Nagyenyeden végzett tanítók Erdélyben nemcsak írni, olvasni tanítottak a magyar anyanyelven, hanem nemzeti és társadalmi feladatokat is elláttak.

A falumúzeumban ismerkedtek Földes múltjával

Forrás: Péter Imre

Évente találkoznak Erdély szerte a Bethlen Gábor Kollégium Tanítóképzőjének 1972-ben végzett hallgatói. Július 6-án Földesre látogattak, az akkor végzett húsz fős évfolyam egyetlen férfi hallgatójának, a Földesre került és ott tanított Tasnádi Jánosnak a meghívására. Az egykor végzett tanítók közül nyolcan vettek részt házastársaik társaságában a megtartott találkozón. Megismerkedtek Földes életével, múltjával, az itt született tudós professzor Karácsony Sándor nevelői munkásságával. A végzésük óta eltelt több mint fél évszázad alatt már megszépült közös emlékek felidézését segítették az elhozott, megőrzött egykori fényképek, melyek jóvoltából velük lehettek egykori tanáraik és a már az égi osztályokban tanító évfolyamtársak is.

Péter Imre

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában