Campus Fesztivál 2023

2023.07.06. 21:36

Minden megállóban meglepetésvendég várt a Campus-különjáraton

Humor, szépség és meghatottság. Elindultunk a Campusra, pedig még el sem kezdődött.

Villamoson tartottak sajtótájékoztatót az idei Campus Fesztiválról

Forrás: Molnár Péter

Elképzelni sem lehetne dinamikusabb sajtótájékoztatót, mint amit a 15. Campus Fesztivál szervezőivel élhettük át csütörtök délután. A meghívó a Kossuth tér Nagyállomás felé tartó villamosmegállójába szólt, ahol egy CAF jelzésű különjárattal indultunk a titokzatos utazásra. Házigazdánk Tóth Szabolcs volt, a DKV Zrt. vezérigazgatója, így attól nem kellett tartanunk, hogy az ellenőrökkel meggyűlik a bajunk. A rádiós Tom Tailor gondoskodott arról, hogy a piros lámpánál se unatkozzunk, a járat kedves utasait, valamint a megállóhelyeken felszálló különleges vendégeket pedig Béres Zsuzsa, a DKV-szignálokból ismert bemondója köszöntötte személyesen.

A következő megálló a Városháza, ahol Magyarország szépe első udvarhölgyét, Szabó Orsolyát köszöntjük – hangzott el a jól ismert tónusban.

Az udvarhölgy a hostess szerepét töltötte be, így Tommal felváltva birtokolták a stafétamikrofont. Szabó Orsolya – aki egyébként a Debreceni Egyetem Kereskedelem és Marketing szakán végzett – megosztotta velünk, legjobban Majka fellépését várja a Campuson, hiszen a zenésszel szerinte nagyon jól el lehet ökörködni.

A Szent Anna utcai megállóban Miklósvölgyi Péter, a Campus Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője csatlakozott a menethez. Humorosan megjegyezte, a DKV-hoz hasonlóan ők is jegyeket és bérleteket árulnak, egyúttal tudatta velünk, a fesztivál tavalyi jegyeladásának 120 százalékánál áll jelenleg az értékesítés, vagyis nem tapasztalható a többi fesztiválhoz hasonló csökkenés. 

Mint mondta, habár a napijegyek lehetnek a döntőek, minden bizonnyal egy sikeres fesztivált tudtak megszervezni.

A Vásári István utcánál Süli András, a Campus Fesztivál programigazgatója csatlakozott a menethez, aki a rendezvény szervezéséről árult el információkat. A Nagyállomáson felszálló Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárjától megtudtuk, tíz helyszínen az intézmény 27 szervezeti egységével vesznek részt a fesztiválon.

A végállomás, a Campus helyszíne felé vezető úton a fesztivál főtámogatóit köszönthettük. Máthé Zsófia, a Metál-Sheet Kft. marketing és értékesítési vezetője sejtelmesen elárulta, az erő velük lesz, vagyis a fesztivál legerősebb emberét fogják keresni. Annyit elárult, egy szkanderbajnoksággal is készülnek. A Szent Anna utcai megállóhelyen Barkó Józseftől, az OTP Bank Északkelet-magyarországi Régió képviselőjétől megtudtuk, a fénytoron pódiumnál és az OTP Camp nevet viselő sátornál lesznek jelen.

A Városháza Nagyerdő felé tartó megállójánál stílszerűen Papp László csatlakozott, a polgármester rendhagyó módon a zenei ízlésébe avatott be minket. Mint mondta, a Campus kínálatából leginkább Parov Stelart várja, mivel legénykorában sokat hallgatott dzsesszt és szvinget, kedveli a ’20-as, ’30-as évek zenét, és ennek a 21. századiasan hangszerelt változat beköltözött a lelkébe.

A Kossuth téren Kósa Lajos is csatlakozott a különjárathoz. Az országgyűlési képviselő szerint a debreceni Nagyerdő a világ legszebb fesztiválhelyszíne, a lehető legjobb döntésnek tartja, hogy a Vekeri-tóról a városba hozták a rendezvényt a kétezres évek elején.

A Kálvin téren Jenei Rékát, a BMW Group debreceni gyárának kommunikációs vezetőjét köszönthettük. Tőle megtudtuk, a vállalat első alkalommal készül saját színpaddal, melynek napelemei nemcsak díszként funkcionálnak, hanem valóban energiával segítik az energiaellátást.

Az Eötvös utcától Campus történetek alakjait ismerhettük meg. Erdős Anett 44 évesen végig bulizta az egyik Campus fesztivált. A 35 fokos hőség sem tántorította el a négynapos bulizástól. Almási Szilvia története a gyermekáldásról szólt, mely négy év várakozás után éppen a Campuson érintette meg. A Campus-baba azóta hatéves, így az idei fesztiválra már őt is magukkal hozzák, hogy láthassa kedvencét, a Valmart.

Még meghatóbb volt Fodor Anna, a nyolcéves kislány története, aki egy betegség miatt a klinikán töltött ideje alatt ismerkedett meg a Campus-szal. Anna a kórházban töltött ideje alatt azt kérte az ápolóktól, hogy olyan helyre vigyék, ahol a legjobban hallhatja a fellépőket. A kislány legnagyobb meglepetésére megszervezték, hogy kedvencével, T. Danny-vel beszélgethessen a színpad mögött. Mindent megért az örömteli mosolya.

A gyerekek örömére a Nagyerdei körúton a Campus kabalafigurája, a plüss béka is csatlakozott hozzánk, így értünk el a Nagyerdei Víztoronyig, amely szinte pár röpke nap múlva egy felejthetetlen fesztivál helyszínévé válik.

Hajnal László

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában