Rezsiköltség

2023.06.13. 17:30

Megkérdeztük: valóban végleg bezár-e a debreceni Hotel Lycium?

Az üzemeltetőtől kaptunk egyértelmű választ a belvárosi szálloda jövőjéről.

2022 novembere óta van zárva a hotel

Forrás: Czinege Melinda

Tavaly november 15-e óta tart ideiglenesen zárva a Debrecen szívében lévő Hotel Lycium ****. A döntést 2022 októberében hozták, tekintettel a több száz millió forinttal megemelkedett rezsiköltségekre, előrehozták a szálló tervezett megújítási programját.

Az utóbbi időkben szárnyra kapott az a szóbeszéd, miszerint a szálloda végleg bezárt. A Haon felkereste Fazekas Lajost, a Lycium hotelt üzemeltető Aquaticum Debrecen Kft. ügyvezetőjét, aki eloszlatta az aggályokat, és egyértelműen kijelentette: 

a létesítmény újra meg fog nyitni.

 

Fazekas Lajos
Forrás: Napló-archív

Jelenleg a szálloda energetikai korszerűsítése zajlik. Többek között azért zárt be korábban a hotel, mert az az energiaköltség, amivel üzemeltethető volt, gyakorlatilag kitermelhetetlen

– mondta. Az ügyvezető hozzátette, a beruházás tervezési szakasza nemrégiben lezárult, hamarosan indul a kivitelezési munkák pályáztatása. Erről bővebb információt nem kaptunk, előreláthatólag a közbeszerzési értesítőben rövidesen megjelenik a felhívás.

Fazekas Lajos szerint várhatóan néhány hónapon belül megnyit a szálloda, melyet valamilyen formában mindenképp szállodaként szeretnének üzemeltetni. Mint mondta, ebben a tulajdonos Debreceni Vagyonkezelő Zrt.-vel közös álláspontot képvisel az Aquaticum Debrecen Kft.

 

Forrás: Czinege Melinda

HL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában