Mérföldkő

2023.06.16. 15:09

Már az érettségiig eljuthatnak a Debreceni Nemzetközi Iskola tanulói

A Debreceni Nemzetközi Iskola hazánkban elsőként megszerezte az alsó és felső tagozatosok, illetve a középiskolások képzésére jogosító International Baccalaureate (IB) három oktatási programjának akkreditációját, ezzel IB Continuum oktatási intézménnyé vált.

IB Continuum oktatási intézménnyé vált a Debreceni Nemzetközi Iskola

Forrás: Kiss Annamarie

A mérföldkő részleteiről június 16-án, pénteken tartottak sajtótájékoztatót a Debrecen-Pallag városrészen található intézményben.

A jelenleg 188 diákot magáénak tudó Debreceni Nemzetközi Iskola 2019-ben nyitotta meg kapuit, és mostanra elmondható, hogy az International Baccalaureate (IB) nemzetközi oktatási rendszer elismerését is kivívta. Első lépésben a Middle Years Programme nyerte el az akkreditációt, később a Diploma Programme, a napokban pedig a Primary Years Programme is.

A sajtótájékoztatón Tom McLean, az iskola igazgatója elmondta: a ISD azért válhatott Magyarország első IB Continuum iskolájává, mivel minden egyes, az akkreditációs folyamatokban érintett csoport kitartó erőfeszítéseket tett, csapatként dolgoztak abban a tudatban, hogy ez a siker mindenki számára siker lesz.

Tom McLean, az iskola igazgatója 
Forrás: Kiss Annamarie

Óriási jelentősége van

Az eseményen részt vett Papp László, Debrecen polgármestere is, aki köszönetet mondott a Debreceni Nemzetközi Iskola valamennyi elkötelezett dolgozójának munkájáért, s kiemelte: ez az intézmény a jelenlétével is nagy mértékben segíti a város- és gazdaságfejlesztési folyamatokat. Mint mondta, a nemzetközi intézmény működését a városba betelepülő cégek által megtermelt adóbevételből támogatják.

 A gazdaság segíti az iskola működését, az iskola működése segíti a gazdaság működését

 – mutatott rá a win-win helyzetre a városvezető.

Papp László polgármester
Forrás: Kiss Annamarie

Hangsúlyozta, hogy annak a diáknak, aki képességben, tehetségben és tudásban méltó a felvételre, nem lehet akadály, hogy valóban a Debreceni Nemzetközi Iskola tanulójává váljon. 

Ezért indítottuk el azt az ösztöndíjprogramot, melynek köszönhetően a város támogatásával már a következő tanévtől 19 ösztöndíjas diák kezdheti meg a tanulmányait 

– emelte ki. Hozzátette, hogy a várakozáson felüli diáklétszám-növekedés új kihívásokat is megfogalmaz majd, így például a városnak gondoskodnia kell bentlakásos intézmény lehetőségéről is.

BBI

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában