Foto-Art díjátadó

2023.06.23. 20:00

Majzik Edit és Oláh Zsuzsa az idei Foto-Art díjasok – fotókkal

Rendhagyó ünnep: a fotós nem fotóz, a születésnapos nem kap, hanem ad.

Oláh Zsuzsa szintén megköszönte az elismerést és kiemelte a jó hangulatú próbákat, a résztvevők odaadó munkáját

Forrás: Molnár Péter

Különös esemény részesei lehettünk pénteken kora este a Foto-Art díjátadóján. Színpadi fények helyett a nap sugarai világították meg Oláh Zsuzsa arcát. A Csokonai Nemzeti Színház művésze minden szerepét a teátrumban hagyta, még azt is, amelyikért most idejöhetett. Máthé András pedig a kamera objektív felőli végén állt, ellentétben azzal, ahogyan a legtöbbször látjuk, szinte testrészeként a szemére „tapadt” masinával. A színház hivatalos fotósa hamarabb látja az előadásokat, mint bármelyikünk, sőt olyasmit is testközelből érzékel, amit mi, nézők sohasem: a bemutatóig vezető küzdelmeket, építő örömöket, lelki magaslatokat és mélységeket.

Nem nehéz tehát elhinni neki, hogy az 1995-ben alapított díjának átvevői igazán megérdemlik az elismerést az elmúlt évadban nyújtottak okán. A kötetlen hangulatú átadón Mazsu János, az Értéktár Bizottság elnöke épp ezt a minőségi garanciát hangsúlyozta a fotóművész méltatása mellett.

Ez alkalommal a Gyászúton – Vidám sirató két hölgyre, egy zongorára című fekete komédia főszereplői, Majzik Edit és Oláh Zsuzsa érdemelte ki a pénzjutalmat, Győrfi Ádám szobrászművész gránit oszlopon lévő bronz plakettjét és egy fotóalbumot, melyben a színpadi szerepeikről készült képek láthatók. Majzik Edit családi okok miatt nem tudott jelen lenni, üzenetben fejezte ki háláját. Mint írta, még nagyobb öröm, hogy egy olyan produkcióért kapja a díjat, ami szívügye volt, minden alkotóját nagyon szereti. Igazi békebeli színházcsinálás volt a próbafolyamat – fogalmazott. Oláh Zsuzsa szintén megköszönte az elismerést, és kiemelte a jó hangulatú próbákat, a résztvevők odaadó munkáját.

Oláh Zsuzsa
Oláh Zsuzsa
Forrás: Molnár Péter

A Foto-Art díj átadója éppen Máthé András születésnapjára esett, ez az ünnep ebből a szempontból is rendhagyó volt: az ünnepelt ajándékozta meg azokat, akik egész évben adnak a közönségnek. 

HaBe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában