Elindult a munka

2023.06.16. 13:12

Újabb beruházással fejlődik Debrecen

Két szennyvízátemelő épül a debreceni Csárda úton, valamint hozzá tartozó csőhálózat a Monostorpályi úton és Cseresznye utcában a Gördülő Fejlesztési Terv keretében Debrecenben.

Már dolgoznak a helyszínen

Forrás: Czinege Melinda

A beruházásról sajtótájékoztató keretében számoltak be pénteken a helyszínen.

Papp Viktor, a debreceni önkormányzat Fidesz-KDNP frakciójának vezetője hangsúlyozta: egy jelentős mérföldkőhöz érkezett a városrésznek a szennyvíz és a víziközmű-fejlesztése. 1998 óta debreceni városvezetés mindig valamilyen stratégia, valamilyen terv mentén fejleszti a település gazdaságát, közterületeit, víziközmű-rendszerét. Évről évre 100 millió forintos nagyságrendben hajt végre víziközmű-fejlesztéseket Debrecen városa az úgynevezett Gördülő Fejlesztési Terv keretében.

Nagyon fontos megemlítenem azt, hogy ez saját önkormányzati erőből valósul meg, ahol főként a szennyvíz- és a ivóvízrendszerek fejlesztését hajtjuk végre. A következő években jelentős víziközmű-fejlesztést fog Debrecen városa a kormány támogatásával megvalósítani.

Lehetővé tesszük és biztosítani fogjuk az ipari fejlesztéseknek a tisztított szennyvíz rendszerének a biztosítását, valamint természetesen nemcsak gazdasági célú fejlesztések lesznek, hanem számos városrészben jelentős víziközmű-fejlesztéseket fogunk végrehajtani mind ivóvíz-, mind szennyvízkapacitás tekintetében – emelte ki. Hozzátéve, ha a város gazdasága erősödik, akkor egyre nagyobb számban tudnak nagy volumenű beruházásokat megvalósítani.

A frakcióvezető kiemelte, minél nagyobb helyi adóbevételre tud szert tenni a város, annál több önerős beruházást fog tudni megvalósítani.

Több járda, út és víziközmű-rendszer fejlesztése tud a jövőben megvalósulni. Úgy gondolom, aki Debrecen gazdaságfejlesztését nem támogatja, az nem támogatja azt sem, hogy a debrecenieknek olyan fejlesztéseket tudjunk egyre nagyobb számban megvalósítási, ami az életüket megkönnyíti, biztosságosabbá teszi, könnyebbé és kiszámíthatóvá

 – nyomatékosított.

Papp Viktor (balról) és Komolay Szabolcs 
Forrás: Czinege Melinda

A beruházás két ütemben valósul meg

Komolay Szabolcs önkormányzati képviselő hangsúlyozta: stratégia mentén fejlesztik a várost. 

Ennek a stratégiának szerves része az is, hogy területi eloszlásban is megfelelő legyen a városban megvalósuló beruházásoknak az aránya és mértéke.

 – A kertségi részek felől gyakran éri a várost az a vád, hogy nem kellőképpen figyelünk oda az itt lakókra, de valójában ez nincs így. Minden évben több száz millió forintot fordítunk arra, hogy a kertségi fejlesztési programon keresztül kialakítsuk azt az infrastruktúrát, ami a lakók életét nagyban megkönnyíti – mondta. Megjegyezve, a mostani beruházás két ütemben fog megvalósulni, ezt szolgálja, hogy a már kiépült szennyvízvezetéket a lakók használni tudják, vagyis az ingatlanokat rá tudják kötni. 

Két szennyvízátemelő fog megépülni a hozzátartozó csővezetékkel együtt 184 millió forint értékben, amelyet a város teljes mértékben önerőből finanszíroz.

– Az első lépésben a Monostorpályi út egyik oldalán és a Csárda utca egyik szakaszán lesz kiépítve ez a csőrendszer, illetve a két átemelő. A második lépésben pedig majd a Széna tértől a Cseresznye utcáig tartó szakasz fog megépülni. A teljes beruházás várhatóan augusztus végére elkészül – tette hozzá. 

NE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában