Párthír

2023.06.20. 16:42

Az LMP szerint máshol lenne helye a pénznek, a debreceni Fidesz ezzel nem ért egyet

A Fidesz szerint ha azt csinálnák, amit az LMP és a debreceni ellenzék mond, akkor egyetlen munkahely sem jött volna létre az elmúlt években.

Jármi Péter (balról) és Angyal Károly Tibor tartottak sajtótájékoztatót

Forrás: Molnár Péter

A Debrecenbe tervezett akkumulátorgyárak eddig 320 milliárd forint támogatást kaptak a kormánytól – hangzott el az LMP keddi, Csapó utcai sajtótájékoztatóján. Angyal Károly Tibor, az párt Országos Elnökségének titkára kifejtette, ezt az összeget megújuló energia előállítására szolgáló eszközökbe lenne érdemes fektetni, illetve a hazai kis- és középvállalkozások megsegítésére fordítani. Azt mondta, ingatlanokat vásároltak fel a városban az ideérkező dolgozók elszállásolására és osztályokat, bölcsődei csoportokat terveznek indítani kifejezetten kínaiak számára.

Jármi Péter, az LMP természetvédelmi szakszóvivője hangsúlyozta, az említett összeg a város több évi költségvetése, ami a helyi gazdaságban jobban tudna hasznosulni. Az elmúlt évek megmutatták, mennyire sérülékeny a magyar energetikai piac. Véleménye szerint ennek a stabilizálására kellene költeni inkább.

Jött is rá a válasz

Az elhangzottakkal kapcsolatban a debreceni Fidesz-KDNP frakció közleményt adott ki. Szerintük ismét bebizonyosodott, hogy az LMP nincs tisztában a Debrecenben zajló folyamatokkal, nincsenek jelen a város életében, csak turistaként jelennek meg Debrecenben. Azt írják, a városban zajló sikeres gazdaságfejlesztési folyamatoknak köszönhetően 2018-hoz képest, tehát hat év leforgása alatt, Debrecen helyi iparűzési adóbevételének növekedése közel 60 százalékos, míg a vállalkozások által fizetett építményadó 10 százalékos növekedést ért el, tehát ennyivel többet tudunk a debrecenikre fordítani.
Ha azt csinálnánk, amit az LMP és a debreceni ellenzék mond, akkor egyetlen munkahely sem jött volna létre az elmúlt években. Nem épülnének utak, járdák, nem épülnének színházak, nem tudnánk újraindítani a társasházi lakóingatlanok energetikai korszerűsítését célzó panelprogramot, tehát nem épülne semmi sem – taglalják. A Fidesz szerint az LMP teljes mértékben Debrecen fejlődése ellen dolgozik! 

Haon

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában