Most tizenegyedszer

2023.05.11. 11:34

Pénteken és szombaton Józanság Napja Debrecenben

A 2001-ben alakult Debreceni Kábítószerügyi Egyeztető Fórum és Forrás Lelki Segítő Központ közösen szervezi meg XI. alkalommal a Józanság Napja elnevezésű rendezvényt, Debrecenben  május 12-13-án, közölte portálunkkal a Csomópont Drogprevenciós Információs Iroda.

A kétnapos program célja, hogy felhívja a helyi társadalom figyelmét, hogy van gyógyulás, van kiút a szenvedélybetegségekből.

Május 12-én pénteken 8.30-tól a Debrecenben működő önsegítő csoportok nyitott ülésein, illetve a Debrecenben működő segítő intézmények, szervezetek bemutatkozásán vehetnek részt az érdeklődők a Debreceni Művelődési Központ és Ifjúsági Házban.

Május 13-án szombaton 9 és 15 óra között a Szent Család Plébánián az önsegítő csoportok beszámolóira, bizonyságtételekre, valamint szakmai kerekasztal beszélgetésre intiválnak, melyek célja egymás megismerése és az együttműködés erősítése.

A délelőtt során a történelmi egyházak képviselői közösen megemlékeznek a szenvedélybetegség áldozatairól, és imádkoznak a családtagokért a szabadultakért és a gyógyultakért.

A program célja, hogy felhívja a közvélemény és a döntéshozók figyelmét arra, hogy a szenvedélybetegségek és az ezekből következő egészségügyi, szociális és társadalmi problémák kezelése mindenkinek közös feladata a városunkban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában