Egységben az erő

2023.05.02. 11:04

Öt vármegyei óvoda fogott össze a játékos egészségre nevelésért

„Éljünk egészségesen!” címmel rendeztek versenyt a Körösmenti Óvoda Magyarhomorogi Óvodájában április végén.

A gyerekek vakkóstolással ismerkedtek az egészséges ételekkel

Forrás: Körösmenti Óvoda-archív

A program célja az volt, hogy a gyermekek szórakozva ismerkedjenek meg az egészséges életmóddal. A szervező magyarhomorogi óvoda mellett Biharugráról, Körösszegapátiból, Mezősasról és Mezőpeterdről érkezett egy-egy óvodás csapat. Mivel a tagintézmények távol esnek egymástól, így évente jó egy kicsit találkozni, ismerkedni, tudtuk meg Tóth Tiborné intézményvezetőtől, aki az egészséges, friss zöldségekkel tarkított reggeli után köszöntötte a megjelent csapatokat és kísérőiket, az Egészségnevelési Munkacsoport tagjait. Megköszönte az elmúlt öt évben végzett munkájukat, amivel ezt a nemes célt szolgálják. Mint megemlítette, az egészség védelme és karbantartása tanítható, ezért intézményük egyik legfontosabb küldetése a hozzájuk járó gyerekek egészséges életmód iránti igényének fejlesztése.

A csapatok öt állomást érintve, játékos feladatokon keresztül szerezhettek tapasztalatokat. Először az ételpiramist ismerték meg, a benne szereplő élelmiszerek fogyasztásának jellemzőivel. A második állomáson a fogak egészsége, a harmadikon a zöldségekkel, gyümölcsökkel ismerkedtek, a negyediken pedig az asztalterítés szabályaival. Az utolsó állomáson ügyességi játékok és zöldség labirintus várta az apróságokat. Természetesen nem a versenyen volt a hangsúly, hanem azon, hogy a kicsit jól érezzék magukat, sikerélményeket szerezzenek, játékosan tanuljanak. Jutalmul minden kisgyermek kapott ajándékba egy gyurmát és egy hűtőmágnest, az általuk képviselt óvoda pedig emléklapot és egy képességfejlesztő játékcsomagot. A program szabadtéri játékkal, majd egy finom ebéddel zárult. 

B. Kiss Andrea

Az öt résztvevő csapat:

1. Magyarhomorogi óvoda, Brokkoli Bori csapata

2. Biharugrai óvoda, Ficánka csapata

3. Körösszegapáti óvoda, Apáti szupersonic csapata

4. Mezősasi óvoda, Sas fiókák csapata

5. Mezőpeterdi óvoda, Almácska csapata

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában