Válaszolt a hivatal

2023.05.21. 18:27

Ezért volt szükség a debreceni bölcsőde udvarán lévő fák kivágására

A polgármesteri hivatal munkatársai kertészeti facsemetékkel gondoskodnak a megfelelő pótlásról.

Át is vizsgálták az intézmények udvarán lévő fákat

Forrás: Illusztráció/MW-archív

A napokban érkezett szerkesztőségünkhöz egy olvasói észrevétel, mely szerint egészségesnek tűnő fát vágnak ki a DMJV Egyesített Bölcsődei Intézménye Ősz utcai tagintézmények udvarán. Az okokról Debrecen polgármesteri hivatalát kérdeztük.

Az Ősz utcai bölcsődéből bejelentés érkezett arról, hogy az oldalsó szülői bejárat felől lévő nagy fát benőtte a fagyöngy, a mérgező növény termése az előkertbe és a járdára hullik. Az intézmény a gyerekek és az arra közlekedők biztonsága érdekében a fa kivágását kérte

– tájékoztatott a hivatal. Válaszában hozzátették: mivel több, az intézmény területén lévő fa az intézménnyel egyidős, a vezetők kérték az összes fa átvizsgálását, gallyazását, az elszáradt részek eltávolítását. Az óvoda udvarán pedig két kiszáradt, balesetveszélyes fa állt, melyekről az intézmény április közepén adott jelzést. Ezeket a fákat szintén kivágták. 

Az óvoda udvarának adottságait figyelembe véve a kivágott növények pótlásáról kertészeti facsemetékkel gondoskodik a város. 

BS 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában