Egyház

2023.05.22. 17:10

Öt új ifjú tagja lett a csökmői gyülekezetnek

A 10-25-50 és 60 éve konfirmáltakat is köszöntötték a református templomban.

Forrás: B. Kiss Andrea

A református egyház jeles eseménye, a konfirmáció zajlott Csökmőn május 21-én a templomban, ahol egyúttal a 10-25-50 és 60 éve konfirmáltakat is köszöntötték.   

A Csökmői Református Egyházközség idén öt taggal bővült, hiszen ennyi gyerek tett hitvallást és fogadalomtételt a gyülekezet előtt, miután Szabó Gyula lelkész kérdésekkel bizonyosodott meg a felkészültségükről. Idén Bereczki Kristóf, Jakab Janka, Kovács Áron, Kovács Péter, Vadász Alex konfirmált, akiket családtagjaik is elkísértek a meghitt alkalomra.  

Az ünnepély színvonalát a Csökmői Népdalkör két énekkel emelte, míg Szabó Gyula lelkész a 10 évvel ezelőtt készült konfirmációs fotók levetítésével színesítette azt. A jubilálókat Horgász Istvánné főgondnok és Szigeti Jánosné presbiter köszöntötte. Áldás és kivonulás után az imateremben szeretetvendégség és kötetlen beszélgetés várta a jelenlévőket.

B. Kiss Andrea 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában