Kórusverseny

2023.04.29. 20:08

Újra Debrecenen Európa szeme: a Kórusmuzsika Európa Nagydíjának döntőjét rendezték meg a Kölcsey Központban

33. alkalommal rendezték meg a nagyszabású versenyt

Forrás: Czinege Melinda

Hat illusztris kórusverseny, köztük a debreceni Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny által alapított megmérettetésen nagydíjat nyert énekkarok vetélkedtek egymással szombaton délután Debrecenben, a Kölcsey Központban. Az immár 33. alkalommal megrendezett nagyszabású verseny döntőjében a spanyolországi Baszk Ifjúsági Vegyeskar, a svéd En Kör és az ukrajnai Sophia Kamarakórus mutatkozott be. Daróczi Katalin, a Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny versenyigazgatója köszöntötte a közönséget. Felidézte, hogy a Kórusmuzsika Európa szervezését 2022-ben vette át a Kodály Filharmónia Debrecen, és terveik szerint jövőre is megrendezik a jeles eseményt.

Az öttagú zsűrit csupa kóruszenei kiválóság alkotta az európai régióból: Helena Fojkar Zupančič karnagy, énekmester Szlovéniából, Theodora Pavlovitch, a bolgár Zeneakadémia karvezetés professzora Bulgáriából, Nicole Corti karmester, karvezetés-tanár, a Britten Kórus alapítója Franciaországból, Peter Broadbent, Nagy-Britannia egyik vezető karmestere, valamint Erdei Péter Liszt- és Bartók – Pásztory-díjas karnagy. 

A zsűri végül az ukrán Sophia Kamarakórusnak ítélte az első helyezést.

SZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában