A tánc világnapja

2023.04.29. 13:27

Teltház volt a néptáncosok gáláján Hajdúnánáson

Fergeteges hangulatot varázsoltak, megtelt a helyi művelődési ház nézőtere.

A tánc világnapja alkalmából tartottak gálát Hajdúnánáson

Forrás: Bekecs Sándor

A tánc világnapja alkalmából tartottak gálát Hajdúnánáson, a Kéky Lajos Városi Művelődési Központban április 28-án. Az esti néptáncműsoron a házigazda Aranyszalma Néptáncegyüttes mellett négy debreceni csoport lépett színpadra.  

– Az elmúlt évek egyik legnagyobb teljesítménye a városban az, hogy felnőtt egy olyan generáció, akiket nemsokára a színpadon látunk táncolni. Az egyik legerősebb közösség, amely alulról építkezve lépésről-lépésre erősödött meg. Elhivatott, klassz fiatalok, akikre mindig lehet számítani. Nagyon büszkék vagyunk rájuk – méltatta köszöntőjében a hajdúnánási néptáncosokat Szólláth Tibor polgármester. 

A két felvonásos műsorra megtelt a művelődési ház. A Kárpát-medence színes tánckultúrájából épített koreográfiákat vittek színpadra a Debreceni Hajdú Táncegyüttes, A Debreceni Népi Együttes, A Forgórózsa Táncegyüttes, a Főnix Néptáncegyüttes és az Aranyszalma Néptáncegyüttes táncosai. A gálát előbbi csoportok közös produkciója zárta. 

BS

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában