Dolgoztatták az elmét

2023.04.24. 17:01

Nyugdíjasok mérték össze tudásukat a debreceni rejtvényfejtő bajnokságon - fotókkal

Immáron 15. alkalommal szervezték meg Debrecenben a Rejtvényfejtő bajnokságot.

Egyik feladatot oldották meg a másik után

Forrás: Kiss Annamarie

Immár 15. alkalommal szervezett Rejtvényfejtő bajnokságot a Debrecen Megyei Jogú Város Városi Szociális Szolgálat hétfőn délután a Fényesudvari Gondozó Szolgálat Csapó Utcai és a Csapókerti Gondozó Szolgálat Süveg Utcai Idősek Klubjában.

Az eseményen elhangzott: Céljuk, hogy megismertessék a klubéletük sokszínűségét, valamint fontosnak tartják felhívni az időskorú lakosság figyelmét az egészséges időskor megéléséhez szükséges fizikai és szellemi tevékenységek rendszeres végzésének szükségességére.

Nagy Lajosné intézményvezető 
Forrás: Kiss Annamarie

Nagy Lajosné intézményvezető köszöntőjében elmondta, nagyon fontos a program mondanivalója, ugyanis a memória frissítése, szinten tartása elengedhetetlen. Továbbá a hasonló események szerepet játszanak a közösségépítésben, ami idősebb korban nélkülözhetetlen.

Frissebb memória

Kiss Sándor önkormányzati képviselő kiemelte, egy Amerikában híres neurológus professzor egyszerűen, de nagyon találóan jellemezte az agy szerepét. – Az agy olyan, mint az izom. Ha dolgoztatjuk, akkor működik, ha nem dolgoztatjuk, akkor nem működik – mondta. 

Kiss Sándor önkormányzati képviselő
Forrás: Kiss Annamarie

Hozzáfűzte, 2017-ben Angliában végeztek egy kutatást, az eredmények alapján pedig megállapították, aki rendszeresen fejt keresztrejtvényt, annak sokkal frissebb, jobb a memóriája a kortársaiéhoz képest.

A rendezvény résztvevői háromfős csapatokat alkottak, akik többfajta rejtvény, feladvány megoldásában is próbára tehették tudásukat. Kovács Lászlóné a Haon érdeklődésére elmondta, gyermekkora óta szereti a rejtvényfejtést, ami 83 éves korára sem változott meg. – Még édesapám tanította meg nekem a játékot, ami igaz, ma már sokkal lassabban megy, mint gyermekként, de ez sem szegi kedvemet. Egy másik versenyző, Gyüre Zsolt úgy fogalmazott, jó agytorna a rejtvényfejtés, mindenkinek ajánlja!

A verseny jó hangulatban zajlott, hat csapat mérte össze tudását, miután a feladványokat megkapták, mindannyian elcsendesültek és nekiláttak a feladatoknak. 

NE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában