Csillagászat

2023.04.04. 09:48

Háromrészes előadássorozattal hozzák közelebb a csillagokat a debreceniekhez

Forrás: illusztráció / MW-archív

Ejnar Hertzsprung (1873-1967) híres csillagász születésének 150. évfordulója tiszteletére a debreceni Magnitúdó Csillagászati Egyesület előadássorozatot szervez az elkövetkező időszakban. A vetítéssel színesített előadásokat Karácsony László Levente, az egyesület tagja tartja meg. Az előadások ingyenesen látogathatók. 

Az előadásokban érintett területek a mai napig a csillagászat kiemelt fontosságú területei, melyek segítenek megérteni a minket körülvevő közeli és távoli környezetet. Az előadásokat a DEMKI Újkerti Közösségi Házában tartják (Debrecen, Jerikó u. 17.). Az első előadás április 6-án, csütörtökön, 18 órától lesz, amikoris a híres tudós fő munkásságáról hallhatnak beszámolót az érdeklődők „A Hertzsprung-Russell diagram bemutatása és csillagászati jelentősége” címmel.

A következő kapcsolódó előadások időpontjai és címe: május 4-e, csütörtökön, 18 óra: „Kis és közepes tömegű csillagok fejlődése”; június 1-je, csütörtökön, 18 óra: „Nagy tömegű csillagok fejlődése”. 

A Magnitúdó Csillagászati Egyesület ezen programsorozaton felül, minden csütörtöki napon 18 órától várja a csillagászat iránt érdeklődőket. Az előadások belépődíjmentesen látogathatók, minden érdeklődőt várnak a rendezők - tájékoztatta szerkesztőségünket Szoboszlai Endre csillagász-ismeretterjesztő, a Magnitúdó Csillagászati Egyesület sajtófelelőse.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában