Ne élj üvegházban!

2023.02.02. 13:56

Muraközi István: Berettyóújfalu elkötelezett a környezetvédelem mellett

A város elektromos meghajtású kisteherautót kap, amit a szociális ellátásban hasznosít majd.

Berettyóújfalu elektromos meghajtású kisteherautót kap, amit a szociális ellátásban hasznosít majd

Forrás: varosokfalvak.hu

Jó hírt hoztak Berettyóújfaluba a Ne élj üvegházban! programhoz kapcsolódó nyitórendezvényen: az Energiaügyi Minisztérium által támogatott program során a szociális ellátásban hasznosuló elektromos meghajtású kisteherautó érkezik hamarosan a városba.

Hajdu Imre, a program koordinátora elmondta, hogy Berettyóújfalu a Városok, Falvak Szövetségével kialakult együttműködésnek köszönhetően került a két éve futó programba. Az elektromobilitási szemléletformálás részeként két alkalommal kerül sor a témát bemutató, azt körüljáró konferenciára, illetve műhelybeszélgetésre és szintén két alkalommal szerveznek nyílt napot a város általános iskolásai számára. Ennek során szó lesz az elektromos közlekedés történetéről, fejlődéséről, illetve a fejlődés lehetőségeiről ugyanúgy, mint a közlekedési eszközök működéséről, hatótávolságáról, a töltési időről és a különböző közlekedési módok összehasonlító környezeti terheléséről. Mindezek mellett a program honlapján interaktív játékok segítségével mélyíthetik el tudásukat diákjaink.

A költségvetés szempontjából sem mindegy

Muraközi István polgármester kiemelte, hogy Berettyóújfalu elkötelezett a környezetvédelem mellett, és kiemelten fontos ügyként kezeli a beruházások környezetvédelmi és energetikai vonatkozásait. Fontos ez az önkormányzat számára, hiszen a költségvetés szempontjából sem mindegy, hogy mekkora fűtés, vagy áramszámlát fizetünk. A Ne élj üvegházban! program különösen hasznos kezdeményezés, hiszen egyszerre foglalkozik a felnövekvő generáció ismereteinek bővítésével, a helyi döntéshozók tájékoztatásával és nyújt segítséget az önkormányzati feladatok ellátásában – tette hozzá a polgármester. 

HBN
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában