Közterületek

2023.02.02. 09:57

Így válnak még szebbé Debrecen virágai

Modern megoldásokat alkalmaznak a Dekertnél.

Gondosan nevelik a növényeket a Dekert fóliasátraiban

Forrás: Kiss Annamarie

Megfelelő körülmények között, energiahatékony megoldással nevelik a város közterületeinek virágait a Dekert Nonprofit Kft. Monostorpályi utcai telephelyén, ugyanis nemrég készült el a fóliasátrak fűtésrendszerének korszerűsítése.

Debrecen Dekert fólia haon
Forrás: Kiss Annamarie

– A Belügyminisztérium pályázatán nyert 12 millió forintos támogatásból és önkormányzati önerőből korszerűsítettük a kertészetet egy fatüzelésű kazánnal – mondta a Hajdú Online megkeresésére Pethe Tamás ügyvezető. A korszerű rendszer előnye egy 10 ezer literes puffertartály, mely biztosítja a megszakítás nélküli melegvíz-ellátást, továbbá a wifis termosztát-rendszer, amely egy mobiltelefonos applikáción keresztül folyamatosan ad információt a fóliák alatti hőmérsékletről, továbbá jelez, ha a rendszer be-, illetve kikapcsol. Jelenleg 7 ezer 500 darab kaukázusi boglárkát nevelnek a Monostorpályi úton. Ez később további 100-110 ezer egynyári, valamint ugyanennyi kétnyári virággal bővül majd.

Dekert Debrecen fólia haon
Forrás: Kiss Annamarie

BS 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában