Eredményhirdetés

2023.02.21. 14:35

Rajzon elevenedtek meg a debreceni kórházban dolgozó segítőkutyák

A Gyermekklinika Hematológiai és Onkológiai Osztályán tartották a rajzverseny eredményhirdetését.

Füge, a segítőkutya élvezte a rajzverseny résztvevőinek társaságát

Forrás: Dandé Melinda

„A gyerekek véleménye arról, miben tudnak segíteni a kutyák a kórházban fekvő kis betegeknek” témában hirdetett rajzpályázatot a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány és a Mancsok és Paták Terápiás Egyesület általános iskolás diákok számára Debrecen és környékén.  

– Egy érzékenyítő lehetőséget is szerettünk volna kihasználni azáltal, hogy a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány segítségét kértük. Mivel az egyesületünk és az alapítvány között már évek óta szoros kapcsolat áll fenn, ezért nagy örömmel vetették bele magukat ők is a szervezésbe és a díjátadó megrendezésébe – ismertette Fekete Róbert, a Mancsok és Paták Egyesület elnöke.

Hetey Attiláné, a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány elnöke elmondta, ezek a rajzok hatalmas erőt adnak a kis hősöknek az osztályon. – Idén első alkalommal hívtuk életre a rajzpályázatot, de szeretnénk ebből hagyományt teremteni – hangsúlyozta.

Kilenc kiváló pályamű érkezett be, a zsűri elnöke prof. dr. Kiss Csongor egyetemi tanár és a másik két elnök úgy döntött, hogy mindenki kap valamilyen külön díjat, így senki nem távozott üres kézzel. Első helyezett Török Petra lett, aki megkapta a legtöbb szavazatot is a közönségtől. A díjakat és az ajándékokat a gyerekek a Gyermekklinika Hematológiai és Onkológiai osztály előterében vehették át a hétvégén. 

Dandé Melinda 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában