Változás

2023.01.03. 19:56

Új víziközmű-szolgáltató Hajdúdorogon

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Január 1-től az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. látja el a közműves ivóvíz és a vezetékes szennyvízszolgáltatással kapcsolatos feladatokat Hajdúdorogon – tudatta keddi Facebook-posztjában Horváth Zoltán. A polgármester emlékeztetett, hogy 2021 decemberében a Hajdúkerületi és Bihari Víziközmű Szolgáltató Zrt. a jogszabályban meghatározott egyetlen paraméterével sem felelt meg kötelezettségének, így a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal (MEKH) működési engedélyét megvonta, és a feladatellátásra 2022. január 1-től egy évre a Nyírségvíz Zrt-t jelölte ki közérdekű üzemeltetőként.

Az önkormányzatnak azt a feladatot szabta, hogy 2022. szeptember 2-ig találjanak a jogszabálynak megfelelő partnert a víziközműv üzemeltetésére.

– Mivel a víziközmű vagyont nem kívántuk átadni az állam részére, egyetlen szolgáltató sem vállalta a feladatot, nem írta alá a szolgáltatási szerződést. Ennek következtében a MEKH további egy évre közérdekű üzemeltetőként kijelölte a Nyírségvíz Zrt-t – írta. Hozzátette, a társaság gazdasági okokra hivatkozva nem vállalta a feladatellátást, így második körben az ÉRV Zrt-t jelölte ki az energetikai hivatal.

Kiemelte, a víz- és szennyvízszolgáltatás január elsejétől zavartalanul folytatódik a településen, azok díja továbbra is változatlan. A vízműtelep munkavállalóival megtörtént a munkaszerződések aláírása, az átadás-átvétel procedúrája pedig folyamatban van.

– A kijelölt céget személyes találkozó keretében tájékoztattam a hajdúdorogi helyzetről, problémákról, nehézségekről. A mihamarabbi megoldás érdekében kértem a szakembereket azok okszerű kezelésére. Az első benyomás alapján a társaság elkötelezett a környezetvédelem és a vízkészlet-megóvás, a biztonságos, magas minőségű szolgáltatás mellett. Az elkövetkező időszak feladata, hogy a hosszútávú szolgáltatás érdekében mielőbb megkezdődjenek a további egyeztetések – zárta gondolatait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában