Eltérő útvonalak

2023.01.15. 12:22

Hétvégén ne várjunk villamost a főtéren!

Ki jobban jár, ki időt veszít az átmeneti megállóhelyek miatt.

Forrás: Czinege Melinda

Energiamegtakarítási okokból az 1-es és 2-es villamosok helyett hétvégente szombattól teljes vonalon pótlóbuszok közlekednek. A pótlóbuszok útvonala a villamosokétól kis mértékben eltér, egyes megállókat nem érintenek. Hogy a közelmúltban meghozott önkormányzati döntés észszerű, mi sem bizonyítja jobban, mint a gyér utasforgalom, amivel a Haon vasárnap délelőtt szembesült a belvárosban. Tóth Ilona az unokájával, Patrikkal kéz a kézben várta a 19-es buszt a Csokonai Színházzal szemben található megállóban. Mivel eddig átszállással közlekedett a Városháza- villamosmegállótól a Sámsoni úti otthonáig, éppen kapóra jött a szombattól bevezetett kényszerintézkedés. Régen a 31-es és a 32-es autóbuszvonal volt a nyerő a nagymama szerint, aki egyáltalán nem bánná, ha a pótlójáratok ezen útvonala véglegesen így maradna.

Forrás: Czinege Melinda

Szemenyei György egykedvűen nézegette a tájékoztató táblát az Ibolya utcai megállóban, portálunknak pedig elmondta, nehezen értelmezhető a közlekedési társaság új útvonalat magyarázó szövege, és érthetetlen számára az is, hogy miért csak hétvégén járnak villamospótló járatok.

Forrás: Czinege Melinda

Egykettőre megszokhatjuk

Mint arról a DKV a megállókban és a honlapján is tájékoztat, visszavonásig az 1-es villamosok pótlóbuszai a sétálóutcát a Burgundia utca felől kerülik. A járatok egyik irányba sem érintik a Kossuth tér megállóját, míg a Városháza megállót az Egyetem irányába. A Szent Anna utca megállót a Nagyállomás irányába a pótlóbuszok szintén nem érintik.

Forrás: Czinege Melinda

A 2-es villamos pótlóbuszai a sétálóutcát a Tisza István utca felől kerülik meg, az útvonalváltozás miatt a villamosok Kossuth tér, Kálvin tér és Kölcsey Központ megállóit egyik irányba sem érintik, valamint a Városháza megállót a Doberdó utca irányába. A Szent Anna utcai megállóban a Nagyállomás irányába a pótlóbuszok szintén nem állnak meg.

SZD


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában