Elismerés

2022.12.01. 12:42

Kiváló Fiatal Gyógyszerész Díjat kapott a Debreceni Egyetem tanársegédje

Rusznyák Ágnes idén szerzett PhD fokozatot.

Forrás: unideb.hu

Csaknem egy évtizedes hagyományt követve hirdették meg ebben az évben is a Medicina Fórum pályázatokat egészségügyi szolgáltatóknak, az ágazatban dolgozóknak és fiatal szakembereknek. A legsikeresebb 12 pályázó a hazai egészségügyet és egészségipart elemző Medicina Fórum évkönyv idei megjelenése alkalmából tartott budapesti gálaesten vehette át a kiválósági díjat.

A zsűri értékelése alapján a Kiváló Fiatal Gyógyszerész Díjat Rusznyák Ágnes, a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Kar Gyógyszertechnológiai Tanszék tanársegéde nyerte el, aki idén szerzett PhD fokozatot.

Rusznyák Ágnes Fenyvesi Ferenc témavezetésével β-ciklodextrinek celluláris hatásainak vizsgálata témakörben folytat kutatást. Eddig tizennégy tudományos közleménye jelent meg rangos nemzetközi szakmai lapokban, amelyekre 82 független hivatkozás történt – írja az unideb.hu. Rusznyák Ágnes rendszeresen részt vesz nemzetközi és hazai szakmai kongresszusokon, ahol bemutatja munkáit. 2020-ban a gyógyszerészeti tudományok és a gyógyszerészeti gyakorlat újdonságait felvonultató, online tartott XVI. Congressus Pharmaceuticus Hungaricus-on megkapta a Poszterszekció Legjobb Posztere Díjat.  

A fiatal gyógyszerész gyakorlatvezetői és tudományos diákköri témavezetői munkái mellett a fiatalabbak tehetséggondozásában is részt vállal. Segíti a Sántha Kálmán Szakkollégium tevékenységét, 11. évfolyamos diákok tutoraként pedig nyári táborok résztvevője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában