Hasznos tanácsok

2022.12.26. 19:03

Fontos dologra figyelmeztet a Debreceni Hőszolgáltató: cselekedjen, mielőtt baj lesz!

Komoly károkat okozhat a fagy.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Az elfagyásokra és az azzal összefüggő károk elkerülésére hívta fel a figyelmet vasárnapi Facebook-posztjában a Debreceni Hőszolgáltató Zrt.

Mint írták, a nem lakossági felhasználók az energiaárak növekedése miatt kérhetik a távhőszolgáltatás szüneteltetését. A fűtési szolgáltatás szüneteltetése és 0°C alatti külső hőmérséklet esetén a fagytól nem védett helyeken - akár épületen belül is - a vízzel töltött fűtőtestek, vezetékek, tartályok és egyéb szerelvények elfagyhatnak, megrepedhetnek, és kiolvadáskor ázási és egyéb károkat okozhatnak.

Mint írták,

különösen fagyveszélyes helyek a padlásszinteken elhelyezett, az üvegkirakatok mögötti, a közvetlenül nyílászárók melletti, valamint a pincékben lévő vízzel töltött fűtőtestek, vezetékek, tartályok és egyéb szerelvények.

Arra kérik a felhasználókat, hogy a fűtés szüneteltetése esetén a fagyveszélyes helyeken gondoskodjanak a fagyvédelemről. Fagyveszély esetén a vízzel töltött rendszereiket szakvállalkozóval vizsgáltassák át, és intézkedjenek az elfagyás és az azzal összefüggő károk elkerülésére. A temperáló fűtési szolgáltatás is segíthet, vagy az, ha víztelenítik a feltöltött rendszert.

További részletek a kapcsolódó posztban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában